32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea: La ceea ce se întâmplă acum în ţară, aş fi...

Liviu Dragnea: La ceea ce se întâmplă acum în ţară, aş fi de acord cu votul obligatoriu

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că, personal, ar fi de acord cu introducerea votului obligatoriu, deşi are anumite reţineri şi a adăugat că, la nivelul PSD, nu s-a luat o decizie cu privire la acest aspect, informează Agerpres.

 

„La ceea ce se întâmplă acum în ţară, eu, personal, aş fi de acord cu votul obligatoriu. Pe de altă parte, am o reţinere legată de acest lucru, consider asta o îngrădire a dreptului la decizie a cetăţeanului. Şi aici sunt singurele mele rezerve. A-i obliga pe cetăţeni să vină să voteze mi se pare puţin exagerat, adică pe lângă drepturile care sunt restrânse acum – pe care le resimţim toţi – dreptul la sănătate, la educaţie, la viaţă, la bunăstare, să venim să-i îngrădim dreptul la propria opinie şi la propria decizie- parcă nu cred că ar fi bine”, a arătat Dragnea.

Politicianul a spus că, din perspectivă strict electorală, votul obligatoriu ar fi benefic, pentru că, indiferent cât „s-ar fura voturile în alegeri”, nu vor exista bani pentru cumpărarea tuturor alegătorilor.

Secretarul general al PSD a mai arătat că, deocamdată, nu s-a discutat foarte mult pe marginea votului obligatoriu, adăugând că va fi testată în continuare opinia membrilor formaţiunii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă