20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, despre o eventuală remaniere: Continuă evaluările miniștrilor. Este posibil să...

Liviu Dragnea, despre o eventuală remaniere: Continuă evaluările miniștrilor. Este posibil să le finalizăm săptămâna viitoare

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a precizat, marți, la Parlament, că este posibil ca evaluările în cazul activității miniștrilor din Guvernul Grindeanu să fie gata săptămâna viitoare.

„Continuă evaluările. Este posibil să o finalizăm săptămâna viitoare. O parte din ei au fost evaluați, Sunt în contact cu domnul Tăriceanu. Numai după ce finalizăm analiza putem purta o discuție serioasă”, a spus șeful PSD.


Citește și:  Remanierea, test pentru raportul de forțe din PSD: Liviu Dragnea i-a luat în vizor pe miniștrii lui Sorin Grindeanu, dar premierul nu pare dornic să execute ordinele șefului său de partid

Mai mulți miniștri sunt luați în vizor de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care vrea remanierea Guvernului, dar premierul Sorin Grindeanu nu mai pare dornic să respecte ordinele șefului său de partid.


Întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Justiției, Tudorel Toader, Liviu Dragnea a precizat: „Nu pot să mă pronunț”.

„Cred că domnul ministru ar trebui să ceară să i se transmită dacă toate persoanele care au avut acces în arhiva SIPA aveau certificat de acces la iformații clasificate ca secret de stat. Dacă nu o face domnul ministrul, poate o să o fac eu, dar poate ia în seamă acest apel public”, a mai spus el.

În 26 mai, Dragnea a anunțat că va analiza activitatea Cabinetului Grindeanu, împreună cu partenerii de guvernare. Ca urmare a analizei, se vor lua măsuri.

Într-o emisiune la România TV, șeful PSD a afirmat că dorește ca programul de guvernare să fie pus în aplicare, astfel că „trebuie luată o decizie”, în urma unei analize a activității Guvernului.


Citește și:  Ce efecte pot avea disidențele din ALDE și PSD, după remanierea lui Daniel Constantin. Cum ar putea UDMR să revină în jocul pentru putere

Remanierea lui Daniel Constantin din guvern dar și disputele din PSD dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta pot afecta soarta coaliției majoritare.


„Simplu — poate să nu fie nicio remaniere, poate să fie remaniere, poate e nevoie și de un set mai nou de măsuri. Sigur, guvernul poate funcționa în continuare așa, dar funcționează în viteza a 3-a, eu vreau să funcționeze în viteza a 4-a. 3-0 nu ne ajunge. O creștere economică de 5% nu e suficientă. România trebuie să aibă un ritm de dezvoltare mult mai mare, pentru că are potențial. Eu n-am nimic cu nicio țară străină, dar fiecare guvern și fiecare stat se gândește în primul rând la el. Nu vreau să dau niciun domeniu, pentru că orice domeniu dau ca și problemă, imediat apare știrea că va fi schimbat ministrul cutare. Nu. Vom face această analiză, vom avea după aia o discuție serioasă cu prim-ministrul și împreună vom face un pachet de măsuri pe care o să-l anunțăm. Și se va și întâmpla", a spus Liviu Dragnea.

Șeful PSD a mai afirmat că programul de guvernare nu este unul ușor, iar pentru a asigura dezvoltarea României, trebuie pus în practică „punct cu punct”.

„Nu și-a produs multe efecte programul de guvernare, nici nu era timp, dar există un indicator privind sentimentul economic. (…) s-a îmbunătățit în martie 2017, ajungând la cel mai mare nivel din noiembrie 2008. Asta arată că oamenii de afaceri, și români și străini, au încredere într-un program de guvernare și încep să investească. Asta înseamnă că apare creștere economică serioasă, că a crescut nivelul investițiilor străine. În schimb, programul nu este ușor, România nu putea fi dezvoltată cu un program făcut în glumă, cu un program superficial, cu un program simplu. Asta înseamnă că acel program trebuie pus în practică punct cu punct, paragraf cu paragraf, pentru că altfel nu ne atingem obiectivul major — pentru ca în 2020 România să fie o putere economică serioasă și stabilă. Și sunt întârzieri în anumite domenii. Și acum o să vedem în perioada următoare — am început să lucrăm serios și eu și dl. Tăriceanu și mulți colegi de-ai noștri — și facem o analiză foarte riguroasă a fiecărei măsuri care a fost implementată sau care n-a fost implementată, de ce s-a întârziat, pentru că efectele pot apărea mai târziu. Și vrem să prevenim. Plecând de la acest lucru, probabil săptămâna viitoare, sper să finalizăm aceasta analiză, pentru că în funcție de asta vom decide politic ce măsuri trebuie luate — dacă trebuie luate măsuri în ceea ce privește componența Guvernului, dacă trebuie luate măsuri în îmbunătățirea actului de guvernare, în comunicare, în tot felul de lucruri", a mai afirmat Liviu Dragnea.

Totodată, liderul PSD a comentat și afirmațiile premierului Sorin Grindeanu, care a comparat activitatea Executivului cu un meci de fotbal, susținând că nu „are logică” să fie făcute schimbări, dacă echipa are 3-0 în minutul 15 din prima repriză.

„Eu, în general, evit să comentez ce spune premierul, sunt puțin mai în vârstă ca el, poate am și altă autoritate. Nu cred că a fost o declarație bună, pentru că se pot genera contra-afirmații imediat. Sunt meciuri celebre în care 3-0 nu e suficient, nu te califici. Dacă ai luat bătaie cu 4-0, 3-0 nu e suficient sau poate să ai 3-0 acuma și la final ai 4-3 pentru ceilalți. Nu asta este abordarea. Orice semnal de alarmă pe care ți-l trage oricine, și pe care îl trage cu bună credință, trebuie tratat cu foarte multă seriozitate și cu foarte mult respect. Dar nu pot să vă spun acum că suntem într-o situație în care suntem în pragul unei decizii majore. Dar o analiză trebuie făcută, eu doresc să o facem — sunt 120 de zile de guvernare — a fost un trimestru bun, sunt diferențe pozitive mari față de anul trecut, dar nu este suficient. România este acum la o creștere economică de 5-6 % generată în primul rând de creșterea producției industriale, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche. Și nu vrem ca piciorul de pe accelerație să se ridice. Și avem semnale că se cam ridică. Sau cum spune dl. Tăriceanu, se mai trage frâna de mână și trebuie să vedem cauzele", a mai spus Dragnea.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă