12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFotbalLiverpool e prima echipă calificată în finala Ligii Campionilor la fotbal

Liverpool e prima echipă calificată în finala Ligii Campionilor la fotbal

Liverpool s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Villarreal cu scorul de 3-2 (0-2), marţi seara, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Liverpool s-a calificat pentru a zecea oară în istorie în finala Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 3-2 (0-2), echipa Villarreal, în manşa a doua a semifinalelor. Liverpool s-a impus şi în tur, cu 2-0.

Liverpool e în finala Ligii Campionilor după ce a trecut de Villareal, dar a avut o primă repriză foarte slabă

Echipa antrenată de Jurgen Klopp a tremurat o repriză, în care gazdele au anulat avantajul din tur. După pauză, Villarreal a comis o serie de greşeli grave şi formaţia engleză nu a iertat. În final, “submarinul galben” a rămas în zece jucători, după eliminarea lui Capoue, notează news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Liverpool a câştigat de şase ori Liga Campionilor, în 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 şi 2019 şi a pierdut finalele din 1985, 2007 şi 2018.

Au marcat: Boulaye Dia ‘3, Coquelin ’41 / Fabinho ’62, Luis Dias ’67, Sadio Mane ’74.

Liverpool era favorită la calificare după ce a bătut pe Villarreal și acum 6 zile în Anglia

FC Liverpool este mare favorită pentru accederea în finala UEFA Champions League, după ce s-a impus, seara trecută( miercuri -28 aprilie 2022), în manșa tur a semifinalelor competiției, pe teren propriu, în fața celor de la Villareal, scor 2 – 0.

Spaniolii au reușit să reziste în prima repriză, la pauză scorul fiind egal, 0 – 0.

Villareal a avut și ghinion, Liverpool deschizând scorul după autogolul lui Estupinan, din minutul 53.

După doar două minute, Mane a majorat avantajul Cormoranilor, stabilind și scorul final, în urma unui un-doi cu Salah.

Tehnicianul lui FC Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că încă nimic nu este decis şi că formaţia sa mai trebuie să muncească.

“Mai trebuie să muncim. Încă nu s-a întâmplat nimic, asta este situaţia. Trebuie să jucăm în retur aşa cum am jucat în tur. Vom merge acolo şi va fi o atmosferă dificilă pentru noi, diferită de această seară. Jucătorii lor luptă din toate puterile şi îmi place că toată lumea a văzut că ne-am luptat din toate puterile. Am jucat foarte bine şi în cinci zile vom juca din nou şi trebuie să ne asigurăm că sutem pregătiţi. Dacă ne vor învinge la un scor care îi va duce în finală, atunci ei merită, dacă nu, atunci noi merităm. Asta este competiţia”, a spus Klopp.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă