14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportLiverpool a câștigat Supercupa Europei

Liverpool a câștigat Supercupa Europei

Liverpool, campioana Europei, şi-a trecut în palmares a patra sa Supercupă europeană, graţie loviturilor transformate de Firmino, Fabinho, Origi, Alexander-Arnold şi Salah, dar şi şutului apărat de portarul spaniol Adrian, la execuţia lui Tammy Abraham. Pentru Chelsea au înscris Jorginho, Barkley, Mount şi Emerson.

Chelsea a deschis scorul prin francezul Olivier Giroud (36), senegalezul Sadio Mane (48) a restabilit egalitatea şi tot el i-a adus pe ”cormorani” în avantaj (95), dar Jorginho a făcut 2-2 (101), din penalty.

O primă fază controversată a avut loc în min. 5, când mingea trimisă din foarfecă de Mane a fost blocată de Christensen cu mâinile în careu, dar franţuzoaica Frappart a lăsat jocul să continue. Liverpool a controlat debutul meciului, iar Kepa (16) a salvat golul la mingea trimisă de Salah cu exteriorul.

Chelsea a echilibrat jocul şi a fost mai incisivă în ofensivă, trecând pe lângă deschiderea scorului în min. 22, când Pedro a şutat din unghi în transversală. Kovacic (32) a fost blocat de Adrian în situaţie de gol, iar Giroud a concretizat perioada bună a londonezilor, în min. 36, după o pasă a lui Pulisic.

În repriza secundă, Liverpool a fost mai insistentă şi golul a venit repede, Mane trimiţând mingea în plasă (48), după ce Firmino a trecut mingea de Kepa. Portarul spaniol a avut o intervenţie notabilă în min. 51, la un şut deviat al lui Henderson, fiind salvator în min. 75, în două rânduri, mai întâi la şutul lui Salah, iar apoi a respins în bară mingea trimisă de van Dijk.

Meciul a intrat în prelungiri, iar Liverpool a avut prima ocazie, dar şutul deviat al lui Gomez a fost reţinut de Kepa (92). Goalkeeper-ul iberic nu a mai putut face nimic în min. 95, când Manea marcat după o minge întoarsă de Firmino.

La poarta cealaltă, Adrian (98) a salvat în faţa lui Abraham, dar Chelsea a primit penalty în min. 100, la o fază controversată, la care Frappart a făcut apel la arbitrajul video, fără a consulta personal imaginile cu duelul dintre Adrian şi Abraham. Jorginho a transformat şi a restabilit egalitatea.

Londonezii au părut mai proaspeţi în ultima parte a prelungirilor, dar Abraham (104) a reluat puţin alături, la centrarea lui Barkley, Adrian a respins şutul lui Mount (113), din poziţie centrală, iar Pedro a tras milimetric pe lângă (114).

Chelsea a jucat a patra sa Supercupă, câştigând una singură, în 1998.

Liverpool aduce Angliei a opta Supercupă, Spania fiind lider din acest punct de vedere (15 trofee) urmată de Italia (nouă). Ultima Supercupă europeană câştigată de o echipă din Albion a avut loc în 2005, când Liverpool o învingea cu 3-1 pe ŢSKA Moscova. 

 

A fost pentru prima oară când o femeie arbitru a oficiat la un meci dintr-o competiţie majoră UEFA din fotbalul masculin.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă