11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportLiverpool a câştigat finala britanică de pe Wanda Metropolitano

Liverpool a câştigat finala britanică de pe Wanda Metropolitano

Golurile au fost înscrise de egipteanul Mohamed Salah în minutul 2, din penalty, şi belgianul Divock Origi, în minutul 87.

Liverpool a obţinut un penalty după numai 23 de secunde, la un henţ comis de Sissoko, iar Salah a transformat cu siguranţă. Reuşita lui Salah, după un minut şi 49 de secunde, este pe locul 2 pe lista celor mai rapide goluri din finala Ligii Campionilor, devansată de golul lui Paolo Maldini pentru AC Milan după 51 de secunde în finala cu Liverpool din 2005.

În prima sa jumătate, poate şi din cauza căldurii, jocul a fost lent, fără faze notabile, cu excepţia şutului lui Alexander-Arnold din minutul 17 şi parţial a celui a lui Salah (min. 21). Portarul Lloris s-a remarcat la şutul lui Robertson din afara careului (38). În prima repriză, fotbaliştii cu profil ofensiv ai lui Tottenham nu au ieşit aproape deloc în evidenţă.

Actul secund a început destul de plicticos, până la intervenţia lui Lloris în faţa lui Mane, urmată, la cealaltă poartă, de cea a lui Alexander-Arnold asupra lui Alli, în acelaşi minut 54. Liverpool a avut o mare ocazie prin Milner, la o acţiune a lui Mane (68), iar trei minute mai târziu Alderweireld a oprit o fază foarte periculoasă, venită după o degajare a goalkeeperului Alisson.

Tottenham echipa mai bună în repriza a doua, a presat tot mai insistent. Alli a avut o execuţie neinspirată (73). Son a luat o acţiune pe cont propriu, însă a fost stopat de Van Dijk (75). Alli a avut din nou şansa golului (79), iar în minutul următor Son şi Lucas Moura l-au pus la încercare pe Alisson. Portarul brazilian a salvat din nou la lovitura liberă a lui Eriksen (85).

Divock Origi a închis tabela în min. 87 după un corner.

Spurs ar fi putut reduce din handicap prin Rose (90+2) şi Son (90+3).

În acest meci, Tottenham a contat după mai mult timp pe cel mai bun atacant al său, Harry Kane, refăcut după o accidentare, însă vedeta lui Spurs a avut o evoluţie ştearsă. Lucas Moura, eroul calificării londonezilor în finală, a fost rezervă, la fel ca Divock Origi, unul dintre cei mai buni jucători ai lui Liverpool în semifinala retur cu FC Barcelona. Moura a fost trimis de antrenorul Mauricio Pochettino în min. 66, iar Origi a fost introdus în min. 58.

Liverpool a fost la a doua finală consecutivă în Champions League după ce anul trecut a fost învinsă cu 3-1 de Real Madrid, în timp ce Tottenham a disputat prima sa finală în această competiţie.

”Cormoranii” au mai câştigat de cinci ori cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent (1977, 1978, 1981, 1984 şi 2005), o singură dată în actualul format, în 2005, după o revenire memorabilă în faţa lui AC Milan.

Aceasta a fost a doua finală între echipe engleze în Liga Campionilor, după Manchester United – Chelsea în 2008.

Anglia are acum 13 trofee în Liga Campionilor/Cupa Campionilor Europeni, fiind devansată doar de Spania, 18 trofee. Pe locul 3, cu 12 succese în această competiţie, este Italia. Real Madrid a obţinut cele mai multe succese, 13, fiind urmată de AC Milan, cu 7.

Liverpool nu a mai câştigat campionatul Angliei din 1990, iar Tottenham, din 1961.

Antrenorul lui Liverpool, Juergen Klopp, pierduse primele sale finale de Liga Campionilor, una când o pregătea pe Borussia Dortmund, a doua anul trecut, cea dintre “cormorani” şi Real Madrid.

Meciul a fost precedat de un minut de reculegere în memoria fostului internaţional spaniol Jose Antonio Reyes, care a decedat sâmbătă în urma unui accident rutier.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă