12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportSimona Halep se opește în sferturi la Eastbourne

Simona Halep se opește în sferturi la Eastbourne

Sportiva noastră rămâne, totuși, în competiția de dublu, unde va juca în semifinale, alături de Raluca Olaru. Cuplul român va da piept cu Kirsten Flipkens (Belgia, 33 de ani, 26 WTA la dublu) și Bethanie Mattek-Sands (SUA, 34 de ani, 100 WTA la dublu).

Pentru prezența în sferturile de finală, Simona Halep va primi un cec de 23.455 de dolari şi 100 de puncte WTA.

UPDATE: Final de meci pe iarba de la Eastbourne. Simona Halep pierde și al doilea set, cu 6-3, iar Kerber merge mai departe în semifinale.

UPDATE: Simona Halep a început meciul slab, dar a echilibrat pe final. Insuficient însă. Angelique Kerber câștigă primul set cu 6-4.

UPDATE: Meciul începe la ora 15.05, din cauză că partida care se joacă mai devreme a intrat în decisiv.

Kerber este o specialistă pe iarbă. De la Eastbourne 2018, nemțoaica are 15 victorii și nicio înfrângere în meciurile disputate la turneele jucate pe iarbă, totul culminând cu titlul obținut la Wimbledon. În comparație, Halep (locul 7 WTA) are un palmares mai slab pe această suprafață, acolo unde, în fața jucătoarelor din Top 10, are o victorie și 4 înfrângeri.

La meciurile directe, Halep o conduce pe Kerber cu 6-4, iar prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare a avut loc în urmă cu 10 ani. Interesant este că toate cele 4 victorii ale lui Kerber în fața Simonei au avut loc în 2016 (la Fed Cup, la Wimbledon, la Montreal și la Cincinnati), iar o singură dată a învins-o în 3 seturi. În schimb, Halep a avut nevoie de 3 seturi în 5 dintre cele 6 meciuri pe care le-a câștigat cu jucătoarea de origine germană.

Meciul poate fi urmărit AICI:

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...

Baby Nest-ul de la Marianne’s Goodies: Soluția ideală pentru somnul și joaca în siguranță a bebelușilor

Descoperă cum Baby Nest-ul de la Marianne's Goodies, un brand românesc de inovație în domeniul articolelor pentru bebeluși, asigură o tranziție lină și sigură...

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...
Ultima oră
Pe aceeași temă