10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSportLiliana Mincă: Adevărul despre Piedone - nu a fost om de partid,...

Liliana Mincă: Adevărul despre Piedone – nu a fost om de partid, nu are caracter

Liliana Mincă, preşedinta femeilor din PC, spune printr-un comunicat că primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone nu a fost niciodată “om de partid”, nu şi-a îndeplinit sarcinile de prim-vicepreşedinte al conservatorilor şi, la fel ca Tudor Ciuhodaru, este un om “fără scrupule şi fără caracter”, relatează NewsIn.

“Piedone este un primar bun în sectorul 4, dar nu a fost niciodată un om de partid. Nu ştiu cu ce argumente vrea el să ne convingă că este potrivit pentru funcţia de preşedinte al partidului. Ce nu ştiu foarte mulţi este că are un birou la sediul central în care nu a călcat niciodată. Mai rău de atât este că nu a fost în teritoriu să ne susţină filialele care au avut nevoie de sprijin, decât o singură dată, la Piatra Neamţ. Cred că mulţi lideri au şi uitat cum arată Piedone sau că Piedone este în continuare membru al PC. Chiar dacă are una dintre cele mai importante funcţii de conducere în Partidul Conservator, cea de prim-vicepreşedinte, a lipsit de la majoritatea şedinţelor de partid, indiferent că vorbim de şedinţele sătămânale ale Biroului Executiv Central sau de cele lunare ale Biroului politic”, transmite Mincă.

Ea susţine că singurul interes al lui Piedone este “cel dictat de putere, şi anume să rupă PC în două ca mai apoi să îi fie mai uşor PDL-ului să dezbine şi USL”.

“Îmi pare rău că avem în partid oameni atât de slabi şi de şantajabili care cedează celor mai mici presiuni din partea puterii. Sunt oameni fără caracter şi fără scrupule, mă refer aici atât la Ciuhodaru cât şi la Piedone, care maschează că interesul lor este cel de a-i ajuta pe români. Adevăratul interes însă, şi mai ales adevărata faţă, nu pot fi mascate şi în interiorul partidelor. Aici ori eşti om de caracter, ori nu eşti!”, conchide şefa femeilor din PC.

Liliana Mincă a candidat în 2010 pentru un loc de deputat în sectorul 4, pornind cu prima şansă în competiţie. Surprinzător, în fieful PC, mandatul a fost câştigat de Teo Trandafir, candidata PDL, iar speculaţiile că Piedone ar fi ajutat-o pe Trandafir s-au intensificat după aflarea rezultatelor.

Cristian Popescu Piedone i-a transmis vineri preşedintelui PC Daniel Constantin o scrisoare prin care îl anunţă că demisionează din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului, cerând un Congres extraordinar şi anunţă că intenţionează să candideze pentru a prelua şefia conservatorilor.

Preşedintele PC Daniel Constantin a spus că partidul va stabili marţi sancţiuni contra primarului de la sectorul 4. Constantin susţine că negociază cu liderii UNPR. “Piedone îşi trădează azi toate angajamentele asumate faţă de românii care i-au acordat încrederea. Criza pune la încercare caracterele! Cei slabi, cei şantajabili, fac întotdeauna compromisul cu Puterea”, a mai afirmat conservatorul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă