Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liga spaniolă de fotbal amendată cu 250.000 de euro de agenţia pentru protecţia datelor

Liga spaniolă de fotbal a fost amendată cu suma de 250.000 de euro de către AEPD pentru faptul că nu a informat utilizatorii aplicaţiei sale oficiale în legătură cu faptul că aceasta poate activa microfoanele smartphone-urilor şi poate localiza utilizatorul, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

12.06.2019 - 11:47

La Liga a afirmat, într-un comunicat publicat marţi, că întotdeauna s-a supus regulamentelor legate de protecţia datelor şi a negat că ar fi încălcat legea.

''La Liga este în dezacord total cu această decizie, respinge sancţiunea impusă, pe care o consideră injustă, nefondată şi disproporţionată, considerând că Agenţia naţională pentru protecţia datelor (AEPD) nu a făcut eforturile necesare pentru a înţelege cum funcţionează tehnologia'', se arată în comunicat.

''Drept urmare, vom contesta decizia la tribunal, pentru a demonstra că acţiunile noastre au fost întotdeauna responsabile şi în
concordanţă cu legile'', precizează liga spaniolă de fotbal.

Aplicaţia oficială La Liga a fost descărcată de peste 10 milioane de ori, menţionează Reuters.

La Liga a precizat că tehnologia o ajută în lupta sa de durată cu pirateria, care o costă circa 400 de milioane de euro pe an pierderi în drepturi comerciale şi audiovizuale.

Organizaţia a subliniat că tehnologia nu permite ascultarea vocilor şi conversaţiilor utilizatorilor aplicaţiei.

La Liga a acuzat şi faptul că decizia AEPD violează transparenţa, deoarece utilizatorii aplicaţiei sale trebuie să îşi dea de două ori acordul pentru ca microfoanele smartphone-urilor să fie activate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...