12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportLiga I: Dinamo bate clar și trimite FCSB-ul pe ultimul loc

Liga I: Dinamo bate clar și trimite FCSB-ul pe ultimul loc

În urma acestui rezultat, Dinamo a părăsit ultimul loc al clasamentului Ligii I, acumulând 6 puncte şi urcând pe poziţia a 9-a. Ultima poziţie în Liga I a revenit în aceste condiţii vicecampioanei din sezonul precedent, FCSB, cu 4 puncte.

Formaţia condusă de Dusan Uhrin Jr a deschis scorul în minutul 19 în urma unei lovituri libere obţinută pe partea dreaptă de italianul Diego Fabbrini, aflat la partida la debut în tricoul echipei Dinamo. Dan Nistor a centrat din zona colţului terenului, iar Denis Ciobotariu a înscris cu capul de la aproximativ 4 metri în urma unei erori de marcaj a apărării sibiene.

Chiar dacă Dinamo a intrat la cabine în avantaj, cele mai mari ocazii ale primei reprize au aparţinut oaspeţilor, care au trecut pe lângă gol în minutele 16 şi 28 prin Debeljuh, respectiv Cordea. În schimb, Dinamo a solicitat o lovitură de la 11 metri în minutul 36, când Sorescu a fost faultat în careu de Buşu, dar arbitrul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.

În repriza secundă centralul a dictat însă două penalty-uri. În minutul 56, în urma unei contre între Mihai Popescu şi Ionuţ Petrescu, FC Hermannstadt a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, dar şutul lui David Caiado a fost respins în corner de portarul dinamovist Riccardo Pisticelli. Opt minute mai târziu, Kovacs a dictat din nou penalty, dar la cealaltă poartă, după o intervenţie a portarului Ionuţ Pop asupra lui Daniel Popa, Dan Nistor reuşind să transforme.

Dinamo şi-a majorat avantajul pe tabelă la 3-0 în minutul 74 prin fundaşul Linas Klimavicius, lituanianul înscriind cu capul din 3 metri la colţul scurt, după o centrare a aceluiaşi Dan Nistor.

Cele mai citite

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă