34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportLiderul PDL Iaşi: Nu l-am auzit pe Blaga spunând că a vorbit...

Liderul PDL Iaşi: Nu l-am auzit pe Blaga spunând că a vorbit cu Băsescu

Liderul PDL Iaşi, senatorul Mihaela Popa, a declarat că nu l-a auzit niciodată pe Vasile Blaga atacând vreodată pe cineva în campania sa, sau  spunând că a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu despre congresul PDL, potrivit Mediafax.

„Fac parte din echipa Blaga şi am fost la multe întâlniri ale acestuia cu filialele partidului. Nu ne-a spus niciodată că a vorbit cu preşedintele şi nu a atacat niciodată pe nimeni. Blaga vorbeşte mereu despre fermitate, iar în finalul discursurilor susţine ideea ca toate moţiunile din PDL să fie prezentate civilizat”, a declarat  liderul PDL Iaşi, Mihaela Popa.

Ea a adăugat că la întâlnirile lui Vasile Blaga cu democrat-liberalii din ţară se discută despre lucrurile rele şi bune din partid, precizând că întreaga campanie a lui Blaga este axată pe prezentarea moţiunii, care vizează o reformă a managementului resurselor umane din partid.

Campania lui Blaga nu e bazată pe vreun atac, tot timpul el a spus că e necesară competiţia. În interiorul partidului nu au existat atacuri la persoană„, a precizat Mihaela Popa.

Duminică, în staţiunea Covasna, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat nemulţumirea că Vasile Blaga a făcut publică o întâlnire pe care a avut-o cu el şi cu Emil Boc, legată de creşterea de la 1.400 la 4.800 a numărului de delegaţi la congresul PDL.

„Din păcate, unul dintre candidaţi, Blaga, a ţinut să facă public că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmă încă una. Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiile cu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu înţeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că a vorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică şi faptul că sunt folosit în campanie şi cu interpretări de schimbare de susţinere”, a declarat preşedintele.

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a-l susţine pe Emil Boc la şefia PDL, Traian Băsescu a spus: „Bineînţeles, nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care îl am din 2004, Emil Boc”.

Traian Băsescu l-a acuzat apoi pe Blaga că „şi-a însuşit un atac provenit din televiziunile lui Vântu şi Voiculescu” atunci când a declarat că vrea să-i fie şefului statului „un partener vertical, nu slugă”.

„PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte”, a adăugat Traian Băsescu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan, a declarat că Traian Băsescu face apel către candidaţii la şefia PDL „să nu mai invoce sprijinul şefului statului în cadrul campaniei interne”.

„Preşedintele României, Traian Băsescu, reia apelul către competitorii care şi-au anunţat candidatura la conducerea Partidului Democrat Liberal, precum şi către susţinătorii acestora, să nu mai invoce sprijinul şefului statului în cadrul campaniei interne. În caz contrar, o reacţie a preşedintelui este inevitabilă„, a declarat consilierul prezidenţial Valeriu Turcan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă