22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportLiderul PDL Iaşi Mihaela Popa a demisionat din funcţie

Liderul PDL Iaşi Mihaela Popa a demisionat din funcţie

Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene PDL Iaşi, senatorul Mihaela Popa, a anunţat, astăzi, că a demisionat din funcţie, pe fondul tensiunilor din filială, transmite NewsIn.

Mihaela Popa a fost preşedintelui unui for interimar de conducere, intitulat Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), înfiinţat în mai 2010, după ce fostul şef al filialei, Dan Cârlan, a fost destituit din cauza rezultatelor înregistrate de PDL Iaşi la diverse sesiuni de alegeri.

„Pentru a dezamorsa tensiunile din filială şi pentru că sunt convinsă că mai presus de orgoliile personale trebuie să stea principiile şi obiectivele pe care mi le-am propus în partid, am considerat că este momentul să fac un pas lateral şi mi-am trimis la BPN demisia mea din funcţia de preşedinte interimar al PDL Iaşi. Am cântărit mult până să fac acest gest, nu mi-a fost uşor, dar consider că la acest moment este singura soluţie”, a declarat Popa.

Mihaela Popa a intrat în conflict cu senatorul Dumitru Oprea, care, iniţial, a fost aprobat de filială drept candidat la Primăria Iaşi, dar, ulterior, Popa a anunţat că se vor face sondaje de opinie. Declaraţiile şefului interimar al PDL Iaşi l-au determinat pe Oprea să-şi depună demisia din toate funcţiile deţinute în partid şi să-şi retragă candidatura, din partea filialei, la primărie.

Ulterior, cei doi s-au contrat în declaraţii, Oprea reproşându-i Mihaelei Popa deficienţe în modul de conducere a filialei.

„Sper că demisia mea va elimina orice frustrare a vreunui coleg ce poate apărea după rezultatul de la alegerile interne din partid„, a mai spus Mihaela Popa, adăugând că disputa şi atacurile frecvente ale lui Oprea la adresa partidului au decredibilizat organizaţia din interior.

Senatorul Dumitru Oprea a precizat că demisia Mihaelei Popa nu este surprinzătoare şi a menţionat că aceasta ar fi trebuit să plece din fruntea PDL Iaşi înainte de Convenţia Naţională a PDL.

Mihaela Popa a spus, la mijlocul săptămânii trecute, că nu exclude o candidatură pentru Primăria Iaşi sau Consiliul Judeţean, în timp ce Oprea a subliniat că va candida „oricum” la primărie. Întrebat dacă are în vedere o candidatură din postura de independent, Oprea a refuzat să răspundă.

La sfârşitul lunii septembrie, în PDL Iaşi sunt programate alegeri pentru desemnarea şefului filialei, în condiţiile în care organizaţia democrat-liberală este singura din ţară care nu a făcut până acum acest pas. În cursa pentru şefia PDL Iaşi s-au înscris patru din cei şapte parlamentari ai filialei, dar şi fostul lider, Dan Cârlan.

Sesiunile de alegeri interne la PDL Iaşi la municipala Iaşi, organizaţia de tineret şi organizaţia de femei, s-au încheiat fiecare cu câte un scandal, învinşii contestându-i pe câştigători şi acuzând fraude în desfăşurarea alegerilor.

Cel mai contestat scrutin a fost cel de la organizaţia municipală a PDL Iaşi, unde au candidat Daniel Oajdea şi Marius Spânu. Oajdea a depus recent o acţiune în instanţă prin care cere anularea alegerilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă