-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSportLiderii PLDM, PDM şi PL discută la Chişinău despre posibilitatea de a...

Liderii PLDM, PDM şi PL discută la Chişinău despre posibilitatea de a forma o coaliţie

Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PDM) şi ai Partidului Liberal (PL) s-au întâlnit miercuri, la Chişinău, pentru a discuta despre posibilitatea de a forma o coaliţie guvernamentală, în urma alegerilor din Republica Moldova, relatează Pro TV Chişinău, potrivit Mediafax.

Primii care au ajuns la Palatul Republicii au fost liderii PLDM – Vlad Filat, Mihai Godea şi Alexandru Tănase. Ulterior, au sosit şi liderii Partidului Liberal – Mihai Ghimpu, Ion Hadârcă şi Anatol Şalaru. Ultimii au venit reprezentanţii Partidului Democrat – Marian Lupu, Dumitru Diacov şi Vlad Plahotniuc.

Întrebat de jurnalişti despre zvonurile potrivit cărora a fost deja creată o coaliţie între PD şi Partidul Comuniştilor (PCRM), preşedintele interimar Mihai Ghimpu a declarat că el nu simte că aşa stau lucrurile, iar dacă va simţi o să anunţe şi presa.

Aceasta este prima întâlnire a lui Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu în format trilateral, pentru negocieri, în urma alegerilor de la 28 noiembrie. Până în prezent, s-au desfăşurat discuţii numai în format bilateral.

Liderul liberal-democrat, Vlad Filat, a prezentat public marţi o ofertă de împărţire a funcţiilor în cadrul refacerii Alianţei pentru Integrare Europeană. Filat a precizat astfel că funcţia de şef al statului ar reveni PDM, cea de preşedinte al Legislativului PL, iar cea de premier PLDM.

Mihai Ghimpu a apreciat însă că propunerea lui Filat vine cu întârziere, declarând că este nemulţumit de faptul că partenerii de alianţă discută prin intermediul presei şi nu direct, la masa de negocieri.

La rândul său, Marian Lupu a spus că propunerea PLDM nu este o surpriză şi că acceptă orice invitaţie la discuţii.

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă