15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportLewis Hamilton i-a adus un omagiu lui Niki Lauda

Lewis Hamilton i-a adus un omagiu lui Niki Lauda

“Eu nu aş fi fost în această echipă dacă nu erai tu”, a afirmat Hamilton într-un mesaj transmis pe Instagram. “Prietene, îmi este greu să realizez că ai plecat”, a adăugat el luni seara după decesul triplului campion mondial austriac, decedat la vârsta de 70 de ani.

“Conversaţiile noastre, râsul nostru, îmbrăţişările după ce am câştigat curse împreună îmi vor lipsi. A fost o mare onoare să lucrez cu tine în aceşti ultimi şapte ani”, a adăugat campionul mondial britanic, mulţumindu-i în acelaşi timp lui Lauda că “a fost o lumină care m-a ghidat în viaţă”.

Niki Lauda, care a fost preşedinte onorific al echipei Mercedes F1, a jucat un rol determinant pentru a-l convinge pe Lewis Hamilton să plece de la McLaren unde cucerise un titlu de campion mondial în 2008, pentru a veni la Mercedes în 2013. El a cucerit cu această echipă patru titluri mondiale (2014, 2015, 2017, 2018). El este liderul clasamentului provizoriu al Campionatului Mondial înainte de MP al Principatului Monaco, programat în weekend.

Fostul pilot austriac Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 70 ani.

Lauda, legenda circuitelor în anii 1970-1980, a fost la un pas de moarte în 1976, când a fost victima unui grav accident în timpul Marelui Premiu al Germaniei. Maşina sa a luat foc după o ieşire de pistă, iar austriacul a scăpat cu viaţă graţie intervenţiei altor piloţi.

El a marcat istoria acestui sport, pe care a ales să-l practice în ciuda opoziţiei unui tată foarte bogat, arătându-se meticulos în pregătirea sa şi în determinarea la volan.

Pasionat, de asemenea, de aviaţie, Niki Lauda a fondat în 1979 compania sa aeriană Lauda Air, preluată de Austrian Airlines în 2002.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă