18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSport„Leii” din Bănie, show total cu Dinamo

„Leii” din Bănie, show total cu Dinamo

Epilogul etapei a 15-a a început cu golul anulat controversat al lui Moldoveanu, pe motiv de offside. Oltenii au reușit să „perforeze” pentru prima dată poarta dinamovistă în minutul 20, când Ivanov a plutit deasupra apărătorilor alb-roșii și a reluat cu capul centrarea lui Bărbuț. Piscitelli a scos apoi senzațional șutul lui Ivan și a avut o nouă intervenție salutară la mingea trimisă de Ivanov. Universitatea Craiova și-a majorat avantajul în minutul 31, după o gafă în lanț a dinamoviștilor, când Ivan a reușit primul gol de la revenirea în Bănie, cu un șut la colțul lung. După ocazia uriașă a lui Perovic, care a lovit bara din 2 metri, Ivan a recidivat și a reușit dubla în prelungirile primei reprize, cu o scăriță de senzație.

Trupa din Ștefan cel Mare a redus totuși din diferență în minutul 57, prin căpitanul Nistor, cu un șut din unghi. Mihăilă a pecetluit definitiv soarta meciului în minutul 86, cu o acțiune care l-ar fi putut face invidios și pe Gareth Bale.

Aflat la primele goluri de la revenirea în Liga I, Andrei Ivan a fost eroul incontestabil al derby-ului disputat la Severin. „M-am simțit foarte bine azi. Mi-aș dori să marchez mai multe goluri. Era primul hat-trick din cariera mea, dacă marcam și în repriza a doua. Suntem fericiți de cum am jucat azi și că am câștigat cele trei puncte”, a spus atacantul în vârstă de 22 de ani.

În urma acestei înfrângeri, elevii lui Uhrin se îndepărtează de play-off, în timp ce oltenii au revenit pe podiumul Ligii I, cu 27 de puncte. Dinamo ocupă poziția a 9-a, cu 20 de puncte.

Pentru alb-roșii urmează o altă partidă extrem de complicată, la București urmând să facă deplasarea campioana ultimelor două ediții de campionat, CFR Cluj.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă