„Leii” din Bănie își fac echipă de fotbal feminin

Universitatea Craiova este primul club din Liga 1 care va avea echipă de fotbal feminin, formația din Bănie anunțând că a dat deja startul acțiunilor de selecție.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

24.01.2020 - 10:39

Mișcarea oltenilor vine în contextul în care Federația Română de Fotbal (FRF) a decis să forțeze cluburile din Liga 1 să-și înființeze echipe feminine pentru sezonul 2020/2021, fiind una dintre condițiile obligatorii pentru obținerea licenței de participare în primul eșalon fotbalistic. Obligativitatea face parte din măsurile conducerii FRF de dezvoltare a fotbalului feminin la nivel de club.

Astfel, începând cu sezonul viitor, toate echipele care vor activa în Liga 1 trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15 feminin.

Cu toate acestea, echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

Prima selecţie pentru echipa de fotbal feminin a Universităţii Craiova este programată duminică, 26 ianuarie, și va fi coordonată de Adriana Rogojină.

Imediat ce au aflat numele celei alese de patronul Mihai Rotaru să conducă selecția, ultrașii din Bănie au răbufnit. Motivul este unul limpede. Fanii „leilor” au investigat trecutul acesteia și au descoperit că susține Rapidul și a empatizat cu formația lui Adrian Mititelu din Liga a 3-a. Ca să-și demonstreze și mai mult pasiunea pentru gruparea alb-vișinie, Adriana folosește nickname-ul „Fotbalista Rapidista”.

Rogojină a reacționat prompt și și-a cerut scuze prin intermediul paginii sale de Facebook, însă ultrașii formației craiovene nu au fost impresionați și ar putea boicota viitoarea echipă feminină a clubului.

Comentarii