Legendarul Pele a căzut pradă depresiei

Considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile, legendarul Pele se află într-o profundă stare depresivă din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2020 - 08:51

După ce în ultimii ani a fost supus mai multor intervenții chirugicale, din cauza problemelor urinare și de mobilitate, legenda fotbalului mondial Pele trece prin momente de cumpănă. Cel care a vorbit despre starea brazilianului a fost chiar fiul său, Edinho.

„Este foarte fragil în ceea ce priveşte mobilitatea. I-a fost montată o proteză la şold şi nu a avut parte de o recuperare ideală. Acum are o problemă legată de deplasare, iar acest lucru i-a generat un fel de depresie. El este regele, a fost mereu o figură impozantă, iar acum nici nu mai poate merge aşa cum trebuie. Este stânjenit, nu vrea să iasă, să fie văzut sau să facă ceva care presupune ieşirea din casă. Este foarte retras, singur”, a spus Edinho.

Pe numele său real Edson Arantes do Nascimento, Pele a cucerit de trei ori Cupa Mondială cu selecţionata Braziliei, în 1958, 1962 și 1970.

Ajuns în pragul vârstei de 80 de ani, brazilianul se poate mândri cu un număr record de goluri marcate în întreaga sa carieră. Acesta a „perforat” plasele porților adverse de 1281 de ori în cele 1363 de jocuri disputate.

În vara acestui an se vor împlini 50 de ani de ultimul titlu de campion mondial cucerit de Pele, cel de la ediţia Mexic 1970. Atunci, naționala Seleção, considerată cea mai bună echipă din istorie, a fost colegă de grupă cu România, pe care a învins-o greu, cu 3-2.

Comentarii