27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSportLegea câinilor fără stăpân va fi dezbătută peste o săptămână în Camera...

Legea câinilor fără stăpân va fi dezbătută peste o săptămână în Camera Deputaţilor

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va începe săptămâna viitoare dezbaterea la proiectul care modifică Legea câinilor fără stăpân, iar la discuţii vor fi invitaţi toţi factorii interesaţi, ONG-uri, reprezentanţii administraţiei locale, a declarat, miercuri, preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă, citat de Mediafax.

„Comisia juridică a stabilit ca săptămâna viitoare să înceapă dezbaterea pe fond a proiectului de lege privind câinii fără stăpân. Vor fi invitaţi să participe toţi cei care sunt interesaţi, ONG-uri, administraţii locale”, a spus Ciucă.

Ciucă a precizat că această dezbatere poate avea loc miercurea viitoare, dar trebuie stabilit dacă discuţiile vor avea loc împreună şi cu membrii Comisiei de administraţie a Camerei, care a fost sesizată pe fond cu acest proiect.

Este vorba despre proiectul depus în Parlament în 2007, adoptat în 2011 şi apoi a fost atacat la Curtea Constituţională, care a decis la începutul anului trecut că unele prevederi sunt neconstituţionale.

Proiectul a revenit în Parlament, iar în martie 2013 Senatul a decis că vor putea fi eutanasiaţi doar câinii bolnavi incurabil, declaraţi ca atare în urma unui examen medical competent, efectuat de medicul veterinar, la care pot asista reprezentanţi ai organizaţiilor pentru protecţia animalelor.

Potrivit formei adoptate de Senat, după expirarea termenului de cazare de 30 de zile în adăposturi, dacă nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, câinii pot fi păstraţi în adăposturi sau returnaţi în teritoriu după ce au fost castraţi.

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la începutul şedinţei Guvernului, că problema câinilor fără stăpân este într-adevăr gravă şi nu mai poate fi uitată, el precizând că legea pe această temă este în Parlament şi speră ca în următoarele zile să se găsească „soluţia corectă”.

Cele mai citite

Vreme caldă astăzi în București

În zona municipiului București vremea va fi frumoasă astăzi, dar călduroasă, potrivit prognozei transmise cotidianului “România liberă” de către Agenția Națională de Meteorologie (ANM). Cerul...

Italia: Mai multe femei tinere, folosite pentru a păcăli bărbați în vârstă. Prejudiciile se ridică la 1 milion de euro

Femeile tinere au fost folosite într-o înșelătorie amoroasă pentru a păcăli bărbați italieni în vârstă. Prejudiciul cauzat ajunge la un milion de euro, spune...
00:01:09

VIDEO: Biden se întâlnește cu noul președinte sud-coreean la Seul

Președintele american Joe Biden și noul său omolog sud-coreean Yoon Suk-yeol s-au întâlnit la Seul, fiind primul lor angajament diplomatic de la învestirea acestuia...
Ultima oră
Pe aceeași temă