1.3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăSportLegea câinilor fără stăpân va fi dezbătută peste o săptămână în Camera...

Legea câinilor fără stăpân va fi dezbătută peste o săptămână în Camera Deputaţilor

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va începe săptămâna viitoare dezbaterea la proiectul care modifică Legea câinilor fără stăpân, iar la discuţii vor fi invitaţi toţi factorii interesaţi, ONG-uri, reprezentanţii administraţiei locale, a declarat, miercuri, preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă, citat de Mediafax.

„Comisia juridică a stabilit ca săptămâna viitoare să înceapă dezbaterea pe fond a proiectului de lege privind câinii fără stăpân. Vor fi invitaţi să participe toţi cei care sunt interesaţi, ONG-uri, administraţii locale”, a spus Ciucă.

Ciucă a precizat că această dezbatere poate avea loc miercurea viitoare, dar trebuie stabilit dacă discuţiile vor avea loc împreună şi cu membrii Comisiei de administraţie a Camerei, care a fost sesizată pe fond cu acest proiect.

Este vorba despre proiectul depus în Parlament în 2007, adoptat în 2011 şi apoi a fost atacat la Curtea Constituţională, care a decis la începutul anului trecut că unele prevederi sunt neconstituţionale.

Proiectul a revenit în Parlament, iar în martie 2013 Senatul a decis că vor putea fi eutanasiaţi doar câinii bolnavi incurabil, declaraţi ca atare în urma unui examen medical competent, efectuat de medicul veterinar, la care pot asista reprezentanţi ai organizaţiilor pentru protecţia animalelor.

Potrivit formei adoptate de Senat, după expirarea termenului de cazare de 30 de zile în adăposturi, dacă nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, câinii pot fi păstraţi în adăposturi sau returnaţi în teritoriu după ce au fost castraţi.

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la începutul şedinţei Guvernului, că problema câinilor fără stăpân este într-adevăr gravă şi nu mai poate fi uitată, el precizând că legea pe această temă este în Parlament şi speră ca în următoarele zile să se găsească „soluţia corectă”.

Cele mai citite

Pariorii din România adoră aceste 5 jocuri de la SlotV

Sunt mii și mii de păcănele online în ofertele cazinourilor online licențiate în România, dar nu toate se bucură de succes. Cele mai jucate...
00:01:01

Ucrainenii s-au pregătit pentru conflictul cu Rusia

Ucrainenii intervievați de Reuters au declarat că sunt pregătiți pentru un conflict militar cu Rusia, în vreme ce diplomații de top ai Rusiei și...

Unirea Mică celebrată de Muzeul Național de Istorie a României printr-o expoziție specială

Unirea Mică este celebrată de Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) printr-o expoziție specială, în care va fi prezentată publicului o remarcabilă operă...
Ultima oră
Pe aceeași temă