Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lăcomia impresarilor, la apogeu. Raportul dat publicității de FIFA

Comisioanele agenţilor de jucători au crescut cu 19,3% în acest an cu ocazia transferurilor internaţionale, a indicat un raport al FIFA dat publicităţii miercuri.

Share

Rl online 0 comentarii

04.12.2019 - 22:02

În 2019, comisioanele virate agenţilor la transferurile internaţionale au explodat din nou. Potrivit FIFA, în acest moment al anului ele se ridică la circa 653,9 milioane de dolari, cu 19,3% mai mult decât în 2018.

La nivel mondial, peste 80% din comisioane au fost plătite de cluburi engleze, germane, portugheze, spaniole şi franceze. Portugalia face figură de paradis pentru agenţi, care au încasat în acest an aproape jumătate din valoarea totală a transferurilor (78,1 milioane de dolari din 181,9 milioane de dolari).

Alt fenomen subliniat de raportul FIFA: "242 de transferuri internaţionale de jucătoare profesioniste au implicat cel puţin un intermediar în 2019", astfel încât comisioanele agenţilor au crescut de peste trei ori faţă de anul trecut.

Aceste cifre cer o reglementare, subliniază FIFA. În octombrie, Consiliul său a aprobat o propunere vizând limitarea comisioanelor agenţilor. Acestea ar fi plafonate la 10% din indemnizaţia de transfer pentru agentul clubului care vinde, 3% din remuneraţie pentru agentul jucătorului şi 3% din remuneraţie pentru agentul clubului care cumpără.

Potrivit altei decizii a FIFA, toate comisioanele agenţilor ar urma să treacă printr-o cameră de compensare gestionată chiar de forul fotbalistic mondial. FIFA prevede şi limitarea împrumuturilor internaţionale ale fotbaliştilor, la opt jucători pe club în sezonul 2020-2021, la şapte în sezonul 2021-2022, apoi la şase începând din sezonul 2022-2023.

Comentarii