Sursa foto: shutterstock.com

La Liga contestă data de disputare pentru El Clasico

La Liga nu este de acord cu data fixată de Federaţia spaniolă şi echipele FC Barcelona şi Real Madrid pentru disputarea El Clasico.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

25.10.2019 - 09:24

După ce Comitetul pentru competiţii al Federaţiei spaniole de fotbal a decis ca primul El Clasico al sezonului, între marile rivale FC Barcelona şi Real Madrid, programat iniţial pe 26 octombrie, în cadrul etapei a 10-a din Primera Division, să se dispute pe 18 decembrie, La Liga s-a declarat nemulțumită și ar putea acționa în judecată hotărârea.

Reprezentanții ligii spaniole ar fi dorit ca partida să se dispute pe 4 sau 7 decembrie, pentru a nu se suprapune cu meciurile din Cupa Spaniei, programate chiar pe 18 decembrie. „La Liga nu este de acord cu decizia Comitetului de Competiţii al Federaţiei de a stabili 18 decembrie - după încheierea unui acord între Barcelona şi Real Madrid, în ciuda obiecţiilor noastre - ca dată a următorului Clasico. Studiem documentul primit pentru a cunoaşte procesul decizional şi pentru a evalua posibilitatea de a lua măsuri legale în acest sens”, au menționat reprezentații forului fotbalistic spaniol. Aceștia au propus și inversarea ordinii de disputare a meciurilor tur-retur dintre Barca şi Real, variantă respinsă de cele două formații.

El Clasico a fost amânat din cauza protestelor violente care au avut loc în ultima perioadă la Barcelona şi în mai multe oraşe din Catalonia, după anunţarea sentinţelor în cazul liderilor mişcării pentru independenţa catalană, soldate cu circa 600 de răniţi.

Cel mai așteptat derby din fotbalul mondial, El Clasico este urmărit anual de aproximativ 650 milioane de telespectatori din întreaga lume.

Comentarii