7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis nu a invitat "persoanele cu probleme penale" la parada militară...

Klaus Iohannis nu a invitat “persoanele cu probleme penale” la parada militară și recepția de Ziua Națională. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu vor participa la ceremonie. Gabriela Firea: Nu am fost invitată şi nici probleme penale nu am

UPDATE 23.00: Gabriela Firea l-a criticat pe şeful statului, declarând că nici ea nu a fost invitată, deşi nu are probleme penale, ba mai mult, edilul Capitalei a subliniat că dacă nu s-ar fi implicat “zi şi noapte, Arcul de Triumf nu era deschis”. Citeşte mai departe!

“Nu am fost invitată la parada militară şi nici la recepţie. Eu ştiu că nu am probleme penale. Dacă cineva ştie că am, să spună public. Dacă nu e respectat omul, măcar să fie respectată instituţia. Nu mă duc cu forţa. Vreţi să mă autoinvit? Dacă nu mă implicam zi şi noapte, Arcul de Triumf nu era deschis. Se ţinea tot în Parcul Carol. Ministrul Apărării mi-a trimis invitaţie în nume personal. Nu mă pot duce. Ca bună româncă ce sunt, voi participa la evenimentele din Bucureşti de ziua naţională. Au lovit în imaginea preşedintelui, iar preşedintele nu va avea o imagine bună în ochii românilor. E trist ce a făcut preşedintele. Nu trebuie să intinăm ce au făcut predecesorii noştri. Nu cred că de Ziua Națională este momentul să ne împărțim între buni și răi, (…) oameni integri sau neintegri, oameni înalți și scunzi, slabi sau grași, blonzi și bruneți. Cred că de Ziua Națională trebuie să ne bucurăm cu toții”, a spus Gabriela Firea la emisiunea Ionelei Năstase, “Ora de Vârf”. găzduită de postul RTV.


Persoanele ”cu probleme penale” nu vor fi invitate la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf şi nici la recepţia organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni, a anunțat, joi, purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, într-o conferință de presă.

”Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

În ceea ce privește programul manifestărilor de 1 Decembrie, Dobrovolschi a afirmat că parada militară va începe la ora 11.00 la Arcul de Triumf, după care vor fi defilări ale detaşamentelor de militari din cadrul MApN, MAI, SRI, cât şi militari din ţări partenere.

”Al doilea moment al manifestărilor dedicate Zilei Naţionale, zilei de 1 Decembrie, reprezintă recepţia de aici, de la Palatul Cotroceni. Această recepţie va începe la ora 18.00 şi va fi găzduită de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis”, a precizat purtătotul de cuvânt al preşedintelui.


Citește și: Iohannis i-a tăiat elanul infractorului Dragnea. Președintele României a spus de ce președintele PSD nu va fi numit prim-ministru: Nu voi nominaliza o persoană condamnată, urmărită penal sau cu probleme de integritate


Președintele Klaus Iohannis nu se află la o primă declarație de acest fel. În luna octombrie, șeful statului a exclus posibilitatea ca viitorul Guvern să fie condus de un premier cu probleme penale.

“Indiferent de cine va fi propusă, eu nu voi nominaliza o persoană condamnată penal sau urmărită penal sau cu probleme de integritate”, aceste criterii de integritate fiind ”self-evidente”. Această condiție va reprezenta un criteriu eliminatoriu”, a subliniat Iohannis.

Șeful statului a făcut această precizare ca răspuns la întrebarea dacă l-ar putea numi ca premier pe Liviu Dragnea.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă