16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Donald Trump pentru numirea în funcţie de preşedinte al SUA, asigurându-l că România se angajează ferm să aprofundeze, şi pe viitor, cooperarea bilaterală

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare de felicitare președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în care își exprimă disponibilitatea de a colabora cu acesta în promovarea obiectivelor comune și a unei relații transatlantice puternice și dinamice.

În mesaj, şeful statului român a evidențiat relaţia solidă dintre România și Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al țării noastre, în calitate de membru NATO și UE.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze că România se angajează ferm să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securității și de a continua să acționeze, în calitate de aliat și partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură.

Președintele Klaus Iohannis a accentuat și importanța dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care oferă numeroase oportunități de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor națiuni.

Șeful statului a exprimat întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul președinte american în promovarea obiectivelor comune și a unei relații transatlantice puternice și dinamice, arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democrației, drepturilor omului și statului de drept

Ultima oră
Pe aceeași temă