22.2 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSportKelemen întrebat dacă EXCLUDE intrarea la guvernare alături de USL: Nu exclud...

Kelemen întrebat dacă EXCLUDE intrarea la guvernare alături de USL: Nu exclud nimic sau aproape nimic

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la Bistriţa, că orice formaţiune politică responsabilă care se prezintă la alegeri îşi doreşte să facă parte din Executiv după scrutin, el adăugând că UDMR nu exclude intrarea la guvernare nici cu USL, nici cu ARD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă exclude intrarea la guvernare a UDMR alături de USL, Kelemen a spus că “nu exclude nimic sau aproape nimic”.

“Eu nu exclud nimic sau aproape nimic, nici USL, nici ARD. Noi avem experienţă cu toate partidele politice, de fapt cu toate partidele politice pe care noi le considerăm partide democratice, dar nu vorbim în acest moment despre guvernare”, a spus el.

Liderul UDMR a declarat că pentru Uniune prioritatea în acest moment este să intre în Parlament şi să creeze “grupuri parlamentare puternice în ambele Camere” şi abia apoi să stabilească ce va face.

“Orice formaţiune politică, orice om politic, când se prezintă la alegeri doreşte ca după alegeri să facă parte din Executiv. Nu veţi găsi un om politic responsabil sau un partid politic responsabil care nu doreşte acest lucru. Să nu îl credeţi pe cel care vă spune că doreşte să stea în opoziţie. Nu cred că există vreo formaţiune sau vreun om politic care doreşte să stea în opoziţie. Înainte de 9 decembrie, eu nu vorbesc de alianţe şi coaliţii. Eu sunt convins că avem şi experienţa şi înţelepciunea să găsim soluţii pentru stabilitate politică şi pentru proiectele importante dacă vom fi în Parlament”, a spus el.

Kelemen a spus că UDMR are un program politic foarte bine pus la punct care s-ar putea transforma în program de guvernare.

“Dacă ar fi posibil, acest program politic, electoral, ar funcţiona şi ca un program de guvernare. Dă răspunsuri la toate întrebările societăţii, la toate problemele unde Parlamentul are competenţe şi unde Guvernul are competenţe, de la cele fiscale, până la agricultură, mediu, educaţie şi sigur problemele comunităţii noastre, probleme specifice care niciodată nu se orientează împotriva cuiva, ci sunt gândite pentru a crea toate posibilităţile legale instituţionale pentru a păstra identitatea naţională, culturală, lingvistică, religioasă”, a afirmat Kelemen.

Cele mai citite

Sociologii l-au băgat deja pe Simion în finala prezidențială. De ce nu se poate repeta modelul Iliescu-Vadim din anul 2000 și va fi nevoie...

 Gușă: Sociologii l-au băgat deja pe Simion în finala prezidențială. De ce nu se poate repeta modelul Iliescu-Vadim din anul 2000 și va...

Fentanil era folosit ca drog încă de pe vremea lui Ceaușescu. Ce scria presa din “Epoca de Aur” în 1986?

În anii "80, presa regimului Nicolae Ceaușescu și-a intensificat considerabil eforturile de a descrie în imagini cât mai sumbre "realitățile" occidentale, revenind practic...

Impactul IRCC după creşterea de 0,02% în ratele creditelor

Începând cu 1 octombrie, IRCC înregistrează o mică majorare de 0,02%, după ce trimestrul trecut a avut o ușoară scădere. În perioada 1 iulie...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies