27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportKelemen: Revocarea mea era un lucru normal, nu e o dramă. Ponta...

Kelemen: Revocarea mea era un lucru normal, nu e o dramă. Ponta spune că vineri va trimite o propunere pentru conducerea ministerului

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, afirmă că revocarea sa din funcţia de ministru al Culturii, decisă de preşedintele Traian Băsescu, nu este "o dramă" nici pentru el, nici pentru Guvern, ci un lucru normal, care se putea întâmpla oricând, informează Mediafax.

"Era un lucru absolut normal şi eu am luat această decizie, eu mi-am dat demisia încă din august şi, după ce a respins preşedintele propunerea noastră, pe doamna Biro, nu am mai făcut o altă propunere. Putea să semneze în orice clipă, pentru că oricând, când este revocat un ministru din Cabinet, un alt ministru sau premierul poate prelua pentru 45 de zile funcţia care rămâne vacantă. Eu ştiam că în orice moment, în funcţie de decizia preşedintelui, se va întâmpla, nu este nicio noutate. Până în ziua de azi eu mi-am făcut treaba la Ministerul Culturii, am făcut rectificarea, aşa cum trebuie, am asigurat tot ce era de asigurat în calitate de ministru. Începând de joi, nu sunt ministru, dar asta a fost decizia mea, asta nu e nicio tragedie, nicio dramă, nici în viaţa mea, nici a Guvernului", a spus Kelemen.

Întrebat dacă UDMR va propune o altă persoană pentru funcţia de ministru al Culturii, liderul Uniunii a spus că, în conformitate cu legile în vigoare, "poate să conducă Ministerul Culturii, timp de 45 de zile, un membru al Cabinetului".

Premierul Ponta a anunţat, imediat după delcaraţiile preşedintelui, că va discuta cu membrii coaliţiei despre o nouă conducere la Ministerul Culturii, iar vineri îi va înainta lui Traian Băsescu fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a semnat revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, menţionând că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar "se pare că s-a întrecut măsura".

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă