0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportKelemen despre statutul minorităţilor: Nu mai dăm termene, noi vrem voinţă politică...

Kelemen despre statutul minorităţilor: Nu mai dăm termene, noi vrem voinţă politică şi vot

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că în cadrul coaliţiei mai trebuie clarificate “câteva aspecte care nu au fost rezolvate” în ceea ce priveşte statutul minorităţilor, adăugând că UDMR nu mai dă “termene” în acest sens, ci vrea “voinţă politică şi vot”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la Sfântu Gheorghe, corespondentului MEDIAFAX că din octombrie trebuie reluate dezbaterile în comisia de specialitate privind proiectul statutului minorităţilor naţionale.

Kelemen Hunor a subliniat că în cadrul coaliţiei s-a discutat despre reluarea dezbaterilor asupra acestei legi.

“Am discutat despre legea minorităţilor, vom relua dezbaterea în comisia de specialitate în octombrie, până atunci mai încercăm în coaliţie să clarificăm câteva aspecte care nu au fost rezolvate”, a spus liderul UDMR.

Kelemen a precizat că UDMR nu a dat un nou termen pentru adoptarea acestei legi, ci Uniunea vrea “voinţă politică şi vot”.

“Nu există un nou termen. Noi (UDMR – n.r.) nu mai dăm termene, noi vrem voinţă politică şi vot”, a spus Kelemen, menţionând că, fiind un optimist, speră că această lege va fi adoptată în acest mandat.

Premierul Emil Boc le-a prezentat, în 5 septembrie, parlamentarilor PDL priorităţile legislative, cum ar fi adoptarea proiectul bugetului de stat până la finalul anului, cu deficit de 3,2%, legea asistenţei sociale, legislaţia electorală, modificarea Constituţiei şi reforma sănătăţii şi a justiţiei.

Deputatul PDL Raluca Turcan a mai declarat pentru MEDIAFAX că Emil Boc le-a vorbit parlamentarilor PDL şi despre priorităţile partenerilor de guvernare, UDMR şi UNPR, adică proiectul Statutului minorităţilor naţionale şi, respectiv, cel referitor la impozitarea averilor mari.

Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă