8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportKatarina Bulatovic spune adio handbalului

Katarina Bulatovic spune adio handbalului

Într-un interviu acordat site-ului eurohandball.com, Bulatovic (35 ani) a afirmat că deşi a încheiat pregătirile cu echipa maghiară Gyor pentru a continua sezonul, are alte planuri de viitor şi deşi şi-ar fi dorit să participe din nou în Liga Campionilor, a hotărât să facă pasul înapoi.

”Ideea mea a fost mereu aceea de a mă retrage pe teren, dar de asemenea, ca acel ultim meci să însemne ceva. Mai puteam rezista mai mulţi ani, dar cred că jucătorii ar trebui să se retragă atunci când sunt la cel mai bun nivel. Mereu am dat maxim pe teren iar fanii meritau tot ce este mai bun din partea mea. Poate părea dezamăgitor să pleci aşa, dar întotdeauna sănătatea este pe primul loc, este cel mai bine să ţinem cont de asta”, a spus Bulatovic.

Întrebată cum vede viitorul fără handbal, jucătoarea a afirmat că va avea cu siguranţă un sentiment ciudat, dar aşteaptă cu nerăbdare următoarea etapă din viaţa ei.

”Situaţia nu este una ideală pentru a face planuri pe termen lung, dar o voi lua pas cu pas. Vreau să mă dedic familiei, vreau să devin mamă. De asemenea, mai am câteva examene de susţinut pentru a obţine masterul, acesta este punctul meu de interes în perioada imediată. Nu voi rămâne în handbal dar voi fi fanul nr. 1 al acestui sport. Voi urmări cât mai multe meciuri, le voi trăi şi eu la intensitate maximă”, a menţionat Katarina Bulatovic.

Ea a mărturisit că-i vor lipsi meciurile, momentele de excepţie pe care le-a trăit ca jucătoare, adăugând însă că viaţa personală, de familie, va conta cel mai mult, iar handbalul îl va trăi din perspectiva unui suporter. ”Liga Campionilor devine din ce în ce mai spectaculoasă în noul format, îmi pare rău că nu voi putea fi parte din joc în sezonul următor”, a menţionat Bulatovic.

Cât despre cel mai frumos moment al carierei, Bulatovic a menţionat că a fost şi cel mai ”dureros”, respectiv finala JO 2012 de la Londra, pierdută de Muntenegru în faţa naţionalei Norvegiei (26-23). Ea a subliniat că anul 2012 a fost poate cel mai bun pentru handbalul feminin muntenegrean, când a cucerit aurul la EURO 2012. De altfel, atât la JO 2012 cât şi la EURO 2012, Bulatovic fost cea mai bună marcatoare, cu 53, respectiv 56 goluri.

În perioada 2012-2013, Bulatovic a jucat pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea. A mai evoluat pentru Kragujevac, Slagelse FH, Buducnost, Gyor, Rostov pe Don.

Cele mai citite

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă