15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportJuventus vrea să-l vândă pe Cristiano Ronaldo

Juventus vrea să-l vândă pe Cristiano Ronaldo

Chiar dacă starul portughez și coechipierii săi au acceptat decizia clubului piemontez de a le reduce salariile pe toată durata pandemiei de coronavirus, multipla campioană a Italiei ia în calcul și posibilitatea de a renunța la cel mai bine plătit jucător din Serie A.

Următoarea măsură pentru ieșirea din criza financiară o reprezintă vânzarea cvintuplului deținător al Balonului de Aur. În schimbul atacantului lusitan, al cărui contract expiră în 2022, torinezii speră să încaseze suma de 70 de milioane de euro. Pe lângă infuzia de capital, vânzarea jucătorului în vârstă de 35 de ani ar reprezenta și o scădere considerabilă a anvelopei salariale de la Juventus, care îi achită anual lui Ronaldo nu mai puțin de 31 de milioane de euro. Prin comparație, următorul în topul salariilor de la echipa torineză este olandezul Matthijs de Ligt, care încasează „doar” 7 milioane de euro pe an.

În aceste condiții, au început deja să apară speculații privind următoarea destinație a superstarului lusitan, iar în „pole-position” pentru semnătura acestuia se află PSG. Se pare că impresarul Jorge Mendes a discutat deja de mai multe ori cu șefii de pe Parc des Princes, care îl văd pe Ronaldo drept înlocuitorul perfect pentru Neymar, considerat ca și revenit la Barcelona.

Pe lista echipelor interesate s-ar afla și fostele sale formații, Manchester United și Real Madrid. Formația din capitala Spaniei ar face chiar o afacere, având în vedere că l-a cedat la Juventus pentru 117 milioane de euro, iar acum ar plăti o „răscumpărare” de 70 de milioane.

În cazul în care nu va ajunge la un acord cu nicio formație privind transferul portughezului, liderul din Serie A are două planuri de rezervă. Un alt scenariu studiat de oficialii torinezi implică onorarea contractului lui Ronaldo, fără să i se ofere reînnoirea acestuia în 2022, când jucătorul va împlini 37 de ani. Ultima variantă luată în considerare o reprezintă prelungirea angajamentului lui Ronaldo pentru un sezon, până în iunie 2023, în schimbul unei reduceri substanţiale a salariului său actual.

În cele 75 de meciuri jucate pentru formația bianconeră, Ronaldo a reușit să marcheze 53 de goluri și a oferit 14 pase decisive.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă