Jumătate din cluburile franceze de fotbal, în pericol de faliment

Jumătate din cluburile profesioniste de fotbal din Franţa ar putea intra în faliment, a opinat Bernard Caiazzo, co-preşedinte al clubului Saint-Etienne şi preşedinte al sindicatului cluburilor din Ligue 1.

Share

Rl online 0 comentarii

23.03.2020 - 13:18

Caiazzo estimează că Ligue 1 sa va relua în cel mai bun caz pe 15 iunie şi că statul trebuie să se implice cu un ajutor financiar pentru a evita falimentul cluburilor.

''Fără un ajutor de la stat, în următoarele şase luni, jumătate din cluburile profesioniste vor intra în faliment. Primele cinci ligi europene au deja pierderi de patru miliarde euro, iar liga franceză între 500 şi 600 milioane euro'', a declarat Bernard Caiazzo.

Campionatul de fotbal al Franţei a fost suspendat pe 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus, care a înregistrat în această ţară, până duminică, 16.018 cazuri pozitive şi 674 decese.

''Nu vom putea juca din nou până când curba virusului nu se aplatizează. Cred că va fi în iulie-august, în cel mai bun caz pe 15 iunie''. a opinat Caiazzo, privitor la reluarea competiţiei fotbalistice din Franţa.

Comentarii