Julian Alaphilippe, "săgeata" Franței la Mondialele de șosea

Echipa de ciclism a Franţei pentru Campionatele Mondiale de şosea de la Yorkshire (22-29 septembrie) îl va avea ca lider pe Julian Alaphilippe, nr. 1 în clasamentul mondial UCI, a anunţat selecţionerul Thomas Voeckler.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2019 - 17:39

Învingător în Săgeata Valonă şi purtător al tricoului galben timp de două săptămâni în Turul Franţei, Alaphilippe se anunţă a fi unul dintre marii favoriţii ai cursei de fond, programată pe 29 septembrie pe un traseu de 284,5 km, între Leeds şi Harrogate.

''Vreau un grup capabil să muncească 100% pentru Julian, pentru ca să simtă în largul său. Vizăm titlul cu Julian, dar asta nu înseamnă că toată greutatea echipei Franţei va sta pe umerii lui'', a declarat Voeckler.

Din echipa Franţei vor mai face parte doi dintre coechipierii lui Alaphilippe la Deceuninck, Remi Cavagna şi Florian Senechal, alături de Julien Bernard (Trek-Segafredo), Christophe Laporte (Cofidis), Tony Gallopin (AG2R-La Mondiale) şi Anthony Roux (Groupama FDJ).

Ultimul rutier francez va fi ales după Grand Prix-urile din Canada, din 13 şi 15 septembrie. Al optulea om nu va fi Warren Barguil (Arkea-Samsic), care a anunţat din 8 august că nu va participa la CM.

Comentarii