15.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăSportJudecătorul Horaţiu Dumbravă dorește să demisioneze din Consiliul Superior al Magistraturii

Judecătorul Horaţiu Dumbravă dorește să demisioneze din Consiliul Superior al Magistraturii

Judecătorul Horaţiu Dumbravă a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-i aprobe demisia din funcţia de membru al Consiliului, întrucât dorește să ocupe postul de director al Institutului Naţional al Magistraturii (INM). Astfel, hotărârea urmând a fi luată în şedinţa de joi a CSM, potrivit News.ro.

„Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea domnului Nicolae Horaţius Dumbravă, judecător la Curtea de Apel Târgu Mureş, prin care solicită încetarea calităţii de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, prin demisie”, este ultimul punct trecut pe ordinea de zi a şedinţei Plenului CSM, care va avea loc joi.

Potrivit unor surse judiciare, Dumbravă urmăreşte să ocupe postul de director al Institutului Naţional al Magistraturii (INM). Conform procedurii, directorul INM este numit de către CSM şi astfel Dumbravă ar fi dorit să evite un eventual conflict de interese, urmând să dea un interviu în faţa membrilor Consiliului.

Directorul Institutului şi directorii adjuncţi sunt numiţi pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii, de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul personalului de instruire de specialitate juridică al Institutului, al judecătorilor şi procurorilor sau al cadrelor didactice din învăţământul superior juridic, acreditat potrivit legii.

Consiliul Superior al Magistraturii a declanşat procedura de ocupare a funcţiei de director al Institutului Naţional al Magistraturii, aceasta fiind vacantă începând din 20 septembrie 2016. În vederea numirii în funcţie, candidaţii susţin un interviu în faţa Plenului CSM. Interviul constă în susţinerea planului managerial şi are ca scop verificarea aptitudinilor manageriale ale candidaţilor.

Cele mai citite

Masacru la școală în SUA. 19 copii și doi adulți au fost uciși. Declarația președintelui Biden

Un tânăr de 18 ani a comis un masacru la o școală din SUA, împușcând mortal 19 copii și doi adulți. Atacul s-a produs...

România se retrage din două bănci internaționale coordonate de Rusia

Statul român se va retrage din două bănci internaționale coordonate de Rusia. Decizia este luată în contextul sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei, impuse ca urmare...

Agenda secretă a reuniunii de la Davos

După doi ani de concediu, Forumul Economic Mondial își reintră-n pâine. Peste două mii de lideri mondiali vin, în aceste zile, în orașul elvețian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă