25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportJudecătorul Cristi Danileţ: Premierul a anunțat că se va abroga OUG. Eu...

Judecătorul Cristi Danileţ: Premierul a anunțat că se va abroga OUG. Eu nu cred până nu văd

Fostul judecător în Consiliul Superior al Magistraturii, Cristi Danileț  a afirmat, pe pagina sa de Facebook, că declaraţia premierului Grindeanu privind abrogarea Ordonanţei 13, privind modificarea Codurilor Penale, trebuie crezută doar în momentul în care va apărea în Monitorul Oficial.

"Premierul a anunțat: mâine se va ABROGA ordonanța de urgență de marți noaptea de către Guvern. A făcut, într-adevăr, și o referire la PROROGARE (adică „amânare”), dar cred că e doar o eroare. Atenție! Ea însă trebuie publicată în M.Of. pentru a produce efecte. Ca urmare se va reveni în întregime la situația anterioară zilei de marți, iar dosarele în derulare nu sunt afectate.PS: Am învățat să mă duc direct la sursă. Așadar…eu nu cred până nu văd.

PPS: Pentru a aduce modificările la coduri impuse de câteva decizii ale CCR, ele se pot face fără nicio problemă prin lege. Până atunci, magistrații sunt obligați să aplice direct acele decizii, ca și până acum. Și să sperăm că în acel proiect de lege care se va trimite la Parlament nu vor fi iar reduceri de pedepse sau eliminări de infracțiuni…", a scris Danile, pe Facebook.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă