8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportJucător de top, revine la turneul lui Țiriac, după doi ani de...

Jucător de top, revine la turneul lui Țiriac, după doi ani de pauză

Campionul din Ţara Cantoanelor, cu 20 de titluri de Mare Şlem în palmares, nu a mai luat parte la nicio competiţie oficială după înfrângerea suferită în optimile de finală la Australian Open, în faţa grecului Stefanos Tsitsipas, în luna ianuarie.

Federer, care câştigat o singură dată turneul de Grand Slam de la Roland Garros, în 2009, a preferat că evite sezonul european pe zgură în 2017 şi 2018, pentru a avea un calendar cât mai puţin încărcat, în dorinţa de a-şi menaja cât mai mult corpul.

În vârstă de 37 ani, elveţianul a câştigat de trei ori în cariera sa turneul de la Madrid, în 2006, 2009 şi 2012, fiind al doilea jucător cu cele mai multe succese la Caja Magica, după spaniolul Rafael Nadal.

“Federer este unul dintre cei mai buni tenismeni din toate tipurile, nu este un secret. Suntem bucuroşi că se întoarce la Madrid, este un dar pentru acest turneu. Însă, înainte de toate, fanii vor avea ocazia să vadă un jucător unic la Caja Magica. Faptul că jucătorul elveţian revine pe zgură alături de Djokovic şi Nadal va fi un eveniment care nu trebuie ratat”, a precizat directorul competiţiei din capitala Spaniei, Feliciano Lopez, într-un comunicat.

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, şi spaniolul Rafael Nadal, cel mai bun jucător pe zgură, urmează să participe, de asemenea, la turneul de la Madrid, care va avea loc între 3 şi 12 mai.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă