6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportJucătoarele de la CSM București au intrat în șomaj tehnic

Jucătoarele de la CSM București au intrat în șomaj tehnic

Pandemia de coronavirus care a paralizat întreg mapamondul ar putea fi fatală și pentru ultima echipă de club care a adus trofeul Ligii Campionilor în România.

Neplătite din luna decembrie a anului trecut, Cristina Neagu și compania sperau ca Primăria Capitalei să aloce suma de 150.000 de euro pentru achitarea salariilor pe o lună. Din păcate, însă, handbalistele de la formația bucureșteană au fost informate de conducerea clubului că nu vor mai fi remunerate conform înţelegerilor iniţiale, ci în condiţiile determinate de starea de urgenţă şi ultimele decizii anunţate de Guvernul României.

Astfel, fiecare jucătoare va beneficia de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente contractului de muncă, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020.

Cu alte cuvinte, înseamnă că fetele antrenate de Adrian Vasile vor încasa, cel mult, un salariu lunar brut de 4.072 lei. Asta în condițiile în care, spre exemplu, vedeta Cristina Neagu are un salariu lunar de aproximativ 17.000 de euro.

Oficialii clubului susţinut financiar de Primăria Generală a Capitalei au anunțat că decizia va fi suspendată în momentul în care starea de urgență va fi ridicată.

Pe lângă plata șomajului tehnic, o altă facilitate oferită de Guvern pentru federaţiile şi cluburile sportive este amânarea la plată a serviciilor de utilităţi, electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice şi de internet, dar şi a chiriei imobilelor în perioada stării de urgenţă.

Într-o situație și mai dificilă se află Corona Brașov, club care a început să rezilieze contractele jucătoarelor și antrenorilor, invocând clauza de forță majoră, în contextul pandemiei de coronavirus. Asta după ce la finalul anului trecut formația de sub Tâmpa a fost implicată într-un scandal de proporții, aproape toate componentele echipei fiind suspendate pentru că ar fi folosit o terapie prin laser, strict interzisă.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă