Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jorge Sampaoli, fost selecționer al statului Chile, cere despăgubiri

Federaţia chiliană de fotbal a anunţat că este vizată de o procedură judiciară intentată de argentinianul Jorge Sampaoli, fostul selecţioner al naţionalei Chile, care solicită plata sumei de 4,8 milioane dolari.

Share

Rl online 0 comentarii

27.09.2019 - 12:04

Conform presei chiliene, tehnicianul argentinian, care a antrenat "La Roja" în perioada 2012-2016, a deschis procedura respectivă împreună cu doi dintre foştii săi colaboratori, antrenorul secund Sebastian Beccacece şi preparatorul fizic Jorge Desio.

Cei trei s-au adresat justiţiei chiliene pentru a obţine din partea ANFP plata sumei de 1.058 milioane pesos (aproximativ 1,5 milioane dolari) pe care au achitat-o drept impozite către fiscul chilian şi care trebuia, în opinia lor, să le fie rambursată în urma unui acord încheiat cu Federaţia chiliană în noiembrie 2015.

Reclamanţii solicită, de asemenea, plata a 2.400 milioane pesos (3,3 milioane dolari) drept daune morale, după ce au fost acuzaţi de ANFP că au primit 200.000 de dolari pentru a efectua interviuri şi a oferi sfaturi unui institut de formare pentru antrenori şi arbitri.

Jorge Sampaoli (59 ani), care antrenează în prezent echipa braziliană Santos, a condus selecţionata statului Chile la câştigarea turneului Copa America în 2015.

După despărţirea de "La Roja", el a mai pregătit echipa spaniolă FC Sevilla, precum şi selecţionata Argentinei, de care s-a despărţit după Cupa Mondială 2018, preluându-o apoi pe Santos.

Comentarii