Jocurile Olimpice. România, locul 18 la concursul de bob de două persoane

Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi, cei mai tineri participanţi în concursul olimpic de bob dublu, şi-au încheiat participarea la PyeongChang, luni, cu o clasare mai mult decât onorabilă: locul 18 din 30 de echipaje prezente la start.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

19.02.2018 - 23:01

Cei doi tricolori, ambii în vârstă de 19 ani, au intrat în cea de a doua zi de concurs de pe poziţia a 16-a. Primele două manşe s-au disputat duminică, iar Tentea şi Daroczi au scos următorii timpi: 49,69 secunde (locul 14) şi 49,62 secunde (locul 17). Cumulat, după primele două manşe, cei doi aveau 1:39,31, echivalent cu locul 16.

Manşa a treia a fost una cu emoţii pentru toţi românii din tribune. La start, împingătorul Ciprian Daroczi a alunecat la finalul porţiunii de alergare şi, la urcarea în bob, s-a lovit cu tibia de partea din spate a acestuia.

Bobul s-a dezechilibat un pic, îndeajuns cât să se piardă câteva zecimi de secundă: 49,93 secunde. După manşa a treia, românii au coborât pe poziţia a 19-a, atingându-şi totuşi obiectivul: un loc între primele 20 de echipaje. Într-un sport în care naţiunile majore au mai multe boburi la start (de exemplu, Germania, Canada şi SUA – câte 3), iar locurile din faţă par acontate, prezenţa între primele 20 de echipaje este deja o performanţă.

 

Comentarii