Joan Laporta vrea să fie din nou „boss” pe Camp Nou

Joan Laporta, fostul conducător al lui FC Barcelona, şi-a anunţat luni candidatura pentru postul vacant de preşedinte al clubului catalan, după ce Josep Maria Bartomeu a demisionat în această toamnă.

Share

Rl online 0 comentarii

30.11.2020 - 22:06

„Intru în această cursă pentru că iubesc Barca şi pentru că eu cred că noi suntem suficient de bine pregătiţi să facem schimbările de care clubul are nevoie”, a declarat Laporta, care a mai condus gruparea de pe Camp Nou între 2003 şi 2010, promovându-l în funcţia de antrenor pe Pep Guardiola, sub comanda căruia catalanii au obţinut numeroase trofee.

„Vreau să-i unesc pe toţi fanii Barcelonei, este frăţia noastră, iar eu vreau să readuc clubul pe calea victoriei”, a mai spus Laporta, luni, în cursul conferinţei de presă în care şi-a anunţat candidatura.

În cazul în care va deveni preşedintele clubului, Laporta speră să-l convingă pe Lionel Messi să rămână la FC Barcelona. „Nimeni nu poate pune la îndoială faptul că Messi iubeşte Barca, iar noi noi aveam o relaţie de respect reciproc şi ne înţelegem foarte bine. Mai este încă un drum lung de parcurs, însă eu sper să câştig încrederea socios şi să fiu ales, iar apoi voi vorbi cu el”, a precizat Laporta. Acesta a mai avut o tentativă de la reveni la conducerea clubului catalan, în 2015, când a fost învins de Josep Maria Bartomeu, care a demisionat în această toamnă.

Sub conducerea lui Joan Laporta, FC Barcelona a obţinut 12 trofee, între care două Ligi ale Campionilor (2006, 2009) şi patru titluri de campioană a Spaniei (2005, 2006, 2009, 2010).

Comentarii