15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportJO 2020 - Înfrângere dramatică pentru naționala lui Rădoi

JO 2020 – Înfrângere dramatică pentru naționala lui Rădoi

Naționala României a pierdut cu scorul de 4-0 (1-0), duminică, la Kashima. În ciuda acestei înfrângeri drastice, România rămâne n cursă pentru sferturile de finală.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a făcut un meci foarte modest, jucătorii noştri comiţând toate erorile posibile, de la autogol, cartonaş roşu şi penalty, până la pase greşite şi alte greşeli tehnice.

România, care a învins Hondurasul în primul meci cu 1-0, rămâne în cursă pentru sferturile de finală, însă va trebui să învingă Noua Zeelandă în ultimul meci pentru a merge mai departe.

Jucătorii români au fost depăşiţi de adversari la toate capitolele, viteză, capacitate de efort, tehnică, inspiraţie, dorinţă, spirit de sacrificiu, echipă, şansă.

Prima ocazie a asiaticilor a venit în min. 11, când Aioani a respins mingea reluată din careu de Uijo Hwang. Coreea de Sud a mai avut o oportunitate bună în min. 24, dar lovitura de cap a lui Taewook Jeong a trimis mingea peste poartă.

Coreea a deschis scorul în min. 27, când căpitanul echipei noastre, Marius Marin (Pisa), a trimis imparabil în propria poartă mingea venită din centrarea lui Dongjun Lee.

România a avut apoi o şansă mare de a restabili egalitatea, beneficiind de o lovitură liberă din careul sud-coreean, de la circa 10 metri, la o gafă a portarului, dar şutul lui Ciobanu a fost respins de Bumkeun Song (34).

A fost ultimul zvâcnet ofensiv al echipei noastre înainte de pauză, în rest adversarii având ocazie după ocazie. Seungwon Jeong (37) a tras de la peste 22 de metri, dar a respins Aioani. Dujae Won (39) a trimis pe lângă poartă din careu. Donggyeong Lee (43) a şutat frumos de la 17 metri, pe lângă ţintă, spre uşurarea lui Aioani, care nu a avut reacţie. Portarul nostru a fost şi el aproape de autogol, în min. 45, când a scăpat mingea printre picioare la o centrare, dar l-a salvat bara.

România a intrat la pauză în zece oameni, după ce Ion Gheorghe a primit al doilea cartonaş galben pentru o intrare stupidă la centrul terenului.

Jocul a avut un singur sens în repriza secundă, tricolorii făcând faţă cu greu atacurilor în valuri ale coreenilor. Aioani (52) s-a opus golului la şutul lui Uijo Hwang, scăpat singur. Avantajul asiaticilor s-a majorat în min. 59, când şutul de la 22 de metri al lui Donggyeong Lee a fost deviat nefericit de Valentin Gheorghe, iar apoi şi de Wonsang Um: 0-2.

Hwang (70) a trimis cu capul în plasa laterală, reluând o centrare la colţul scurt, după care Ricardo Grigore a fost în prim plan de două ori. În min. 77 a respins din faţa porţii goale, la un atac sud-coreean, iar în min. 83 l-a faultat în careu pe Seol Youngwoo, iar Kangin Lee a transformat penalty-ul: 0-3.

Ultimul gol a fost înscris de acelaşi Kangin Lee (90), jucătorul Valenciei marcând cu un şut de la 15 metri.

Coreea de Sud e lider, cu 3 puncte (+3), urmată de Honduras şi Noua Zeelandă, câte 3 puncte (0), şi România, 3 puncte (-3).

Miercuri 28 iulie sunt programate ultimele meciuri din grupă, România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo) şi Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

 

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă