Foto Arhiva

JO 2018: Românca Maria Mazilu a adus Lupul dacic pe pârtia olimpică

Maria Mazilu, reprezentanta României în proba de skeleton la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, a atras atenţia tuturor la antrenamentele oficiale, de marţi şi miercuri, prin ineditul său echipament de concurs, mai exact cu casca şi cu skeletonul din dotare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2018 - 11:47

Ambele piese au un impact vizual deosebit, fiind personalizate cu desene realizate manual, în România. ”Pe cască am un vampir, cu tot arsenalul, colţi, ochi fioroşi şi evident culorile naţionale. Pe placa de jos a skeletonului am ales Lupul dacic, simbolul nostru, al românilor. Ambele sunt desenate manual, de un prieten. Eu doar am cumpărat doar culorile”, a declarat Maria Mazilu miercuri, la finele ultimelor două manşe din antrenamentul oficial.

În vârstă de 26 de ani, Alexandra Mazilu este la cea de a treia ei participare la Jocurile Olimpice. Simplul fapt că este prezentă la cea mai importantă competiţie a lumii, în condiţiile în care la skeleton se califică numai 20 de sportive din lume, este deja o performanţă pentru ţara noastră. Cu atât mai mult cu cât de ani de zile, campionatele naţionale ale României, la această disciplină, la fel ca la sanie şi bob, se desfăşoară în Austria, la Igls.

”Antrenamentele oficiale au fost foarte dificile, pentru că este prima oară când sunt pe pârtia aceasta şi a trebuit să fiu foarte atentă la cel mai mic detaliu pentru a nu pierde timp. Am avut cinci zile de antrenament, cu un total de 10 coborâri. Mult prea puţin pentru a cunoaşte o pârtie. Dar eu sper să merg cât mai bine în concursul oficial. Nu se ştie ce va fi, cine câştigă, cine pierde, pentru că este foarte dificilă pârtia. Sunt foarte multe porţiuni un de poţi greşi, pierzând timp. Eu mă bucur că sunt aici, pentru că la skeleton este foarte greu să te califici”, a declarat Maria Mazilu. La ediţiile anterioare, ea a ocupat locurile 19, respectiv 20.

 
Skeletonul, ca şi sania, depind de condiţiile meteo, iar în funcţie de temperatira de afară se creionează şi strategia de cursă. În prima zi de antrenament au fost minus 9 grade Celsius, în a doua zi, miercuri, cu şase mai puţin. ”Sincer, pe mine m-ar avantaja ca temperatura să fie cât mai joasă, pentru că avem patine pentru gheaţă dură. Azi (nr – miercuri) a fost o gheaţă mai moale şi s-a cunoscut. Eu voi concura seara şi sper să fie frig”, a mai declarat sportiva.

Maria Mazilu va concura pe 16 februarie.

Comentarii