Foto: Hindustan Times

Japonezii și-au mâncat caracatița care le prezicea rezultatele la fotbal

O caracatiţă uriașă, capturată pe ţărmul Japoniei în urmă cu o lună, a devenit o senzaţie naţională după ce a ,,prezis'' victoriile la Cupa Mondială 2018, informează presa internațională citată de Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.07.2018 - 16:59

Totuși, după eliminarea Japoniei de la Cupa Mondială, pescarul care o capturase pe caracatița Rabio a decis s-o vândă pentru a fi gătită.

Conform Science Alert, unele popoare au tendința de a lua decizii de pariere pe o anumită echipă în funcție de predicțiile animalelor.

De exemplu, o pisică din Rusia, botezată Ahile, a declarat recent Rusia câştigătoarea Campionatului Mondial. Felina  a devenit mai cunoscută după ce a ales bolul cu mâncare ce avea steagul Rusiei din cadrul meciului cu Arabia Saudită.

Apoi mai era Paul, o altă caracatiţă ce a trăit în cadrul Centrului pentru Animale Marine din Oberhausen, Germania, ce şi-a câştigat reputaţia, în timpul vieţii pentru prezicerea câştigătorilor de la Cupa Mondială 2010 şi Euro 2008. Rata de succes a prezicerilor sale a fost destul de mare, în proporţie de 85% având dreptate.

Recordul lui Rabio, pe de altă parte, a fost destul de redus, el a ales Japonia câştigătoare în confruntarea cu Columbia, în meciul cu Senegal a decis că va fi egal, iar în cel cu Polonia a „prezis” că Japonia va pierde.

Din nefericire, caracatiţei Rabio nu i-au fost oferite prea multe şanse să strălucească. Pescarul Kimio Abe l-a vândut pe Rabio unei pieţe şi l-a înlocuit la scurt timp cu o caracatiţă mai tânără, Rabio Jr. Noul „prezicător” al Japoniei a decis că Japonia va învinge în meciul împotriva Belgiei de pe 3 iulie. Dar după cum s-a putut observa, caracatiţa și-a greșit prezicerea.

Comentarii