9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Iulia Curea: Putem obține patru victorii în grupele Ligii Campionilor

„Şi noi avem aşteptări la fel de mari, ne dorim să facem performanţă pentru că de asta suntem aici. Putem obţine cele patru victorii din grupa principală pentru a ajunge în sferturile Ligii Campionilor, mai ales acasă. Într-adevăr este o grupă extrem de grea, cu echipe foarte dificile, deja am început vizionările, le analizăm şi ne gândim la ce putem face ca să câştigăm. Din punct de vedere fizic, toată lumea este bine faţă de alte sezoane. Toată lumea se antrenează. Va fi un început destul de greu, o lună ianuarie cu foarte multe meciuri, va fi foarte importantă luna ianuarie, dar şi februarie”, a declarat vineri, Curea, la Sala Apolo.

Referitor la parcursul echipei naţionale la Campionatul Mondial, Curea a spus că „tricolorele” ar trebui susţinute chiar dacă rezultatele nu au fost satisfăcătoare: „Cred că şi-au revenit şi fetele de la naţională, trebuie să ne asumăm, ar trebui să nu dea aşa mare importanţă răutăţilor. Fiecare ştie ce are de făcut, nu ne-am născut să mulţumim pe cineva special. Fiecare face cât poate. E normal să fie uşor afectate, dar eu am încredere că şi-au revenit. Până la urmă ce s-a întâmplat are o poveste în spate, important până la urmă este că jucăm un turneu pentru Olimpiadă. Alte ţări au avut meciuri mult mai slabe. Ştiu că au fost meciuri rele dar au mai fost campionate în care s-a jucat mai slab. Trebuie să le fim alături şi să le susţinem pentru că o singură naţională avem”.

Handbalista sârbă Andrea Lekic spune că este aptă de joc şi că aşteaptă acceptul medicului pentru a reintra în echipă după operaţia pe care a suferit-o la ureche

„Mă simt mult mai bine, o să mai am o examinare în zilele următoare să vedem da totul este în regulă. A fot mai complicat decât mă aşteptam, dar urechea mea acum este bine şi mai am nevoie de permisiunea medicului pentru a putea juca. A fost foarte greu să mă adaptez, a fost o accidentare nebunească, cum nu am mai avut până acum. Au fost nişte zile foarte grele pentru mine dar acum le las în urmă. Îmi pare rău că am lipsit la anumite meciuri, dar sunt fericită pentru rezultatele obţinute de fete la Campionatul Mondial. În Liga Campionilor totul este deschis, sunt meciuri foarte grele, dar sunt gata să joc. Am discutat despre ceea ce urmează şi trebuie să fim pregătite şi sănătoase”, a declarat Lekic.

Lotul echipei CSM Bucureşti a început vineri antrenamentele la Sala Apollo din Capitală în vederea meciurilor de campionat cu CSM Slatina, de duminică, şi Rapid, de marţi.

CSM Bucureşti va debuta în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor, la 25 ianuarie, împotriva echipei Ferencvaros şi are nevoie de cel puţin patru victorii în grupa din care mai fac parte Metz, Vipers Kristiansand, Rostov şi Esbjerg pentru a se califica în sferturile de finală.

Ultima oră
Pe aceeași temă