4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportItalia U21 a rămas fără selecționer

Italia U21 a rămas fără selecționer

„De la 1 iulie nu voi mai fi selecţioner. Experienţa mea se încheie aici”, a declarat Di Biagio, un fost mijlocaş în vârstă de 48 de ani, cu 31 de selecţii la prima reprezentativă a Italiei.

Italia a ocupat locul 2 în Grupa A a Campionatului European U21 şi a nu a reuşit să fie cea mai bună echipă clasată pe locul 2, ratând calificarea în semifinale. În această fază a competiţiei, România va întâlni Germania, deţinătoarea titlului, iar Spania va primi replica Franţei.

Di Biagio a fost numit la cârma naţionalei de tineret în 2013 în locul lui Devis Mangia, cel care a pregătit-o pe Universitatea Craiova între 2017 şi 2019. Într-un mandat mult mai scurt (2012-2013), Mangia a reuşit calificarea în finala Europenelor de tineret din 2013, pierdută în faţa Spaniei. Di Biagio a avut rezultate mai slabe: semifinale la Europenele din 2017 şi eliminare în faza grupelor la turneele finale din 2015 şi 2019, ultimul pe teren propriu. „Nu pot să fiu mulţumit, dar nu a fost un faliment”, a spus Di Biagio.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă