Irlanda de Nord - România 1-1. Tricolorii au „promovat” în urna a doua valorică

Naționala de fotbal a României a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1, în deplasare, în ultimul meci din Liga Națiunilor, iar grație conjuncturii favorabile tricolorii au prins in extremis urna a doua valorică pentru preliminariile europene ale Cupei Mondiale din 2022.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.11.2020 - 01:12

Pe Windsor Park din Belfast, în ultimul meci al Grupei 1 a Ligii B din Liga Naţiunilor, Irlanda de Nord și România au încheiat la egalitate, 1-1. 

Disputată pe o ploaie britanică, partida a fost săracă în faze de poartă. După o primă repriză aproape nulă, gazdele au deschis scorul în minutul 56, prin Liam Boyce, care a marcat dintr-o poziție suspectă de ofsaid. Naționala pregătită de Rădoi a reușit egalarea pe final, în minutul 81, prin Erik Bicfalvi, care a finalizat cu latul o centrare excelentă a lui Tănase.

Grație victoriei categorice obținută de vecinii sârbi în fața naționalei Rusiei (5-0), România şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2022.

În celălalt meci al grupei, Austria și Norvegia au terminat la egalitate, tot 1-1. Austria a câştigat grupa, cu 13 puncte (a promovat în Liga A), urmată de Norvegia, 10 puncte, România, 8 puncte, şi Irlanda de Nord, 2 puncte (ambele obţinute cu România), care a retrogradat în Liga C.

Comentarii