15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportIrina Begu s-a calificat în optimi la Charleston

Irina Begu s-a calificat în optimi la Charleston

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 776.000 dolari, după ce a învins-o pe Claire Liu (SUA), cu 6-4, 6-2.

Begu (27 ani, 38 WTA), cap de serie numărul 13, s-a impus exact într-o oră şi jumătate în faţa americancei de 17 ani, care ocupă locul 202 în lume.

Irina Begu a condus cu 5-1 în primul set, dar Liu s-a apropiat la 5-4 şi a ratat două mingi de 5-5, însă românca a reuşit să îşi adjudece setul. În actul secund, Begu a tranşat mai clar disputa, impunându-se cu 6-2.

Begu şi-a asigurat un cec de 9.568 dolari şi 55 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe rusoaica Daria Kasatkina, campioana en titre şi a treia favorită anul acesta.

Rusoaica (20 ani, 12 WTA) are 5-1 în meciurile directe, Kasatkina învingând în sferturi anul trecut, cu 6-4, 6-1.

Tot miercuri, Mihaela Buzărnescu o va înfrunta în turul al doilea pe italianca Sara Errani. La dublu, Mihaela Buzărnescu şi britanica Heather Watson vor juca în primul tur cu perechea Misaki Doi (Japonia)/Christina McHale (SUA).

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă