Ionuț Stroe vrea mai mult sport în școli

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, dorește un parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru a dezvolta sportul la nivel de copii şi juniori.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 10.01.2020 - 09:32

Ministrul a spus că ideea unui parteneriat i-a venit în urma discuţiilor pe care le-a avut la începutul acestei săptămâni cu reprezentanţii federaţiilor naţionale sportive.

„Au fost două zile maraton, în care am discutat cu 63 de federaţii, cele care au avut cererile de finanţare eligibile, iar zilele următoare doresc să mă întâlnesc şi cu cele declarate neeligibile, pentru a le explica încă o dată ce aşteaptă Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) din punct de vedere legal de la acestea. (...) Toți reprezentanții federațiilor doresc ca prin acţiunile de promovare a sportului în rândul copiilor şi tinerilor să aibă cât mai mulţi practicanţi, să îşi mărească astfel şi baza de selecţie. Discuţiile purtate nu au făcut decât să întărească ideea şi îmi certifice faptul că avem nevoie urgent de un parteneriat puternic şi funcţional cu Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru că numai împreună putem să mişcăm lucrurile la nivel de copii şi juniori”, a declarat Stroe.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării (MEC), se arată dornică în a sprijini demersurile lui Stroe: „Fiind vorba despre beneficiarii direcţi ai sistemului de educaţie, elevii, întotdeauna MEC va sprijini demersurile MTS, întrucât dintotdeauna acestea au avut obiective comune cu cele ale Educaţiei”.

Ionuţ Stroe a anunţat că bugetul alocat de Guvern pentru MTS în 2020 este sensibil egal cu cel din 2019, căruia i se va adăuga un procent de 0,5% din veniturile din accize, iar sumele care vor fi repartizate federaţiilor eligibile pentru finanţare vor fi făcute publice la 13 ianuarie.

Federațiile sportive naţionale care nu îndeplinesc condiţiile de finanţare, în număr de cinci, Aikido, Go, Hochei pe iarbă, Pescuit sportiv şi Tenis, vor fi invitate la discuţii marţi, 14 ianuarie, pentru a fi clarificat felul în care pot deveni eligibile pentru a putea primi finanţare din partea MTS în anul 2020.

658 milioane de lei a fost bugetul alocat de Guvern pentru MTS în anul 2019.

Comentarii