6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportIonuț Stroe vrea mai mult sport în școli

Ionuț Stroe vrea mai mult sport în școli

Ministrul a spus că ideea unui parteneriat i-a venit în urma discuţiilor pe care le-a avut la începutul acestei săptămâni cu reprezentanţii federaţiilor naţionale sportive.

„Au fost două zile maraton, în care am discutat cu 63 de federaţii, cele care au avut cererile de finanţare eligibile, iar zilele următoare doresc să mă întâlnesc şi cu cele declarate neeligibile, pentru a le explica încă o dată ce aşteaptă Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) din punct de vedere legal de la acestea. (…) Toți reprezentanții federațiilor doresc ca prin acţiunile de promovare a sportului în rândul copiilor şi tinerilor să aibă cât mai mulţi practicanţi, să îşi mărească astfel şi baza de selecţie. Discuţiile purtate nu au făcut decât să întărească ideea şi îmi certifice faptul că avem nevoie urgent de un parteneriat puternic şi funcţional cu Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru că numai împreună putem să mişcăm lucrurile la nivel de copii şi juniori”, a declarat Stroe.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării (MEC), se arată dornică în a sprijini demersurile lui Stroe: „Fiind vorba despre beneficiarii direcţi ai sistemului de educaţie, elevii, întotdeauna MEC va sprijini demersurile MTS, întrucât dintotdeauna acestea au avut obiective comune cu cele ale Educaţiei”.

Ionuţ Stroe a anunţat că bugetul alocat de Guvern pentru MTS în 2020 este sensibil egal cu cel din 2019, căruia i se va adăuga un procent de 0,5% din veniturile din accize, iar sumele care vor fi repartizate federaţiilor eligibile pentru finanţare vor fi făcute publice la 13 ianuarie.

Federațiile sportive naţionale care nu îndeplinesc condiţiile de finanţare, în număr de cinci, Aikido, Go, Hochei pe iarbă, Pescuit sportiv şi Tenis, vor fi invitate la discuţii marţi, 14 ianuarie, pentru a fi clarificat felul în care pot deveni eligibile pentru a putea primi finanţare din partea MTS în anul 2020.

658 milioane de lei a fost bugetul alocat de Guvern pentru MTS în anul 2019.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă