10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportIonuț Radu, aproape de transferul în Ligue 1

Ionuț Radu, aproape de transferul în Ligue 1

Lăsat pe banca de rezerve de noul antrenor al clubului Genoa, Davide Nicola, Ionuț Radu ar urma să fie împrumutat pentru 18 luni la formația franceză OGC Nice.

Informația a fost făcută publică chiar de impresarul portarului român, Oscar Damiani, care a declarat că echipa de pe Coasta de Azur se interesează de mai mult timp de serviciile sale. Această variantă este agreeată și de Inter Milano, clubul care îl are în proprietate pe goalkeeper, cât și de Radu, care a fost afectat de nedreptatea de care a avut parte la Genoa.

Mutarea la formația aflată acum pe locul 12 în campionatul de fotbal al Franţei ar urma să se oficializeze în perioada imediat următoare, înainte de închiderea ferestrei de transferuri din „Hexagon”.

În prezent, titular în poarta celor de la Nice este Walter Benitez, un argentinian de 26 de ani care mai are contract cu francezii până în această vară.

Chiar dacă au plătit o sumă impresionantă pentru transferul românului, șefii de la Inter preferă să-l lase în continuare pe Radu sub formă de împrumut, mai ales că la Nice ar urma să apere și să crească din punct de vedere fotbalistic.

De patru ori campioană a Franței în anii ’50, Nice este antrenată de fostul mare jucător francez Patrick Vieira, iar unul dintre secunzii acestuia este românul Adrian Ursea. În Ligue 1, Radu ar putea fi adversar cu Ciprian Tătărușanu, care apără buturile celor de la Lyon.

Goalkeeper-ul care a condus naționala U21 a României până în semifinalele Europeanului de tineret din Italia mai este dorit de Verona și Brescia, dar pe fir pare să fi intrat și Parma, formație care caută cu disperare un portar după ce titularul de drept Luigi Sepe s-a accidentat și va sta pe tușă patru luni.

Chiar dacă a încasat cele mai multe goluri din Serie A în această ediție de campionat, Ionuț Radu este unul dintre cei mai apreciați portari din Italia. În acest moment, site-ul de specialitate Transfermarkt îl cotează pe român la 15 milioane de euro.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă