20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSportIohannis va vizita Marea Britanie. Invitaţia a fost lansată de prințul Charles

Iohannis va vizita Marea Britanie. Invitaţia a fost lansată de prințul Charles

Preşedintele Klaus Iohannis a efectua o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Invitaţia a fost lansată de către prinţul Charles, la finalul întrevederii dintre cei doi demnitari. 

Președintele Klaus Iohannis l-a primit duminică, la Palatul Cotroceni, pe Alteța sa Regală, prințul Charles. În cadrul întânirii, Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, a rememorat, în debutul întâlnirii, prima sa vizită la Sibiu şi a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei, se arată într-un comunicat transmis de către Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Foto: Primele declaraţii ale lui Iohannis, după întâlnirea cu prinţul Charles

Prinţul Charles a venit la Palatul Cotroceni şi în urmă cu un an, când, tot la finele lunii mai, s-a întâlnit cu preşedintele de atunci, Traian Băsescu, după care a vizitat oraşe din Transilvania.

El a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

De asemenea, întrevederi ale preşedintelui României cu Prinţul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, şi în anii 2011 şi 2012.

Cele mai citite

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...

Avertizare de inundații, pe râuri din șase bazine hidrografice

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile mici din bazinele hidrografice Vişeu,...

Încă o semifinală la Europene pentru David Popovici

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Popovici, campionul mondial la 200 m...
Ultima oră
Pe aceeași temă