13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Iohannis le cere protestatarilor să-și aleagă liderii pentru Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis protestatarilor să indice persoanele care vor să îi reprezinte la consultările de la Cotroceni pe adresa [email protected] 

”Președintele României invită coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie a.c, la o oră care va fi comunicată ulterior. De asemenea, Președintele României invită pe manifestanți să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mișcările civice din ultimele zile. Propunerile se pot transmite la adresa de email [email protected] până joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. 

Citește și: UPDATE. Iohannis, consultări pentru desemnarea noului premier. Surse: PSD vrea Guvern tehnocrat

Klaus Iohannis a precizat că, consultările se vor desfășura într-un cadru de dialog funcțional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanți.

”Un număr important de organizații non-guvernamentale și-au luat ca misiune reforma instituțiilor publice, transparentizarea și democratizarea proceselor politice și au contribuit semnificativ la politici publice mai bune și în serviciul cetățeanului. Pe de altă parte, zeci de mii de cetățeni au decis să iasă în stradă pentru a manifesta pașnic și pentru a-și exprima nemulțumirile”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a invitat, joi, partidele parlamentare, dar și societatea civilă la consultări la Palatul Cotroceni în vederea desemnării unui premier.  

 

Ultima oră
Pe aceeași temă