27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSportIohannis i-a tăiat elanul infractorului Dragnea. Președintele României a spus de ce...

Iohannis i-a tăiat elanul infractorului Dragnea. Președintele României a spus de ce președintele PSD nu va fi numit prim-ministru: Nu voi nominaliza o persoană condamnată, urmărită penal sau cu probleme de integritate

UPDATE 14,30: Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a răspuns președintelui Iohannis, care a spus că nu-l va accepta ca prim-ministru. 

„Eu n-am spus că vreau să devin prim-ministru. Eu am spus că vreau ca PSD să câștige alegerile, alături de ALDE, și să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru”, a spus Liviu Dragnea.

————————————————-

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Palatul Cotroceni, că după alegerile din 11 decembrie 2016 va desemna ca premier o persoană „capabilă să întrunească majoritatea parlamentară”.

Iohannis a subliniat însă că, „indiferent de cine va fi propusă, eu nu voi nominaliza o persoană condamnată penal sau urmărită penal sau cu probleme de integritate”, aceste criterii de integritate fiind ”self-evidente”. Această condiție va reprezenta un criteriu eliminatoriu, a subliniat Iohannis.

Șeful statului a făcut această precizare ca răspuns la întrebarea dacă l-ar putea numi ca premier pe Liviu Dragnea.

După cum se știe, liderul PSD are în acest moment o condamnare cu suspendare în dosarul Referendumul.

Șeful statului a mai spus că el nu se va implica în „jocuri politice”, adică nu va numi ca premier o persoană care nu va fi capabilă să obțină majoritatea parlamentară.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 87: 8 răniți după un atac asupra unui centru cultural recent reconstruit

UPDATE, ora 14:38: Preşedintele american Joe Biden a semnat legea adoptată joi de Congres ce prevede un pachet gigantic de 40 de miliarde de...

Gazul rusesc spre Finlanda a fost oprit

Aprovizionarea Finlandei cu gaze naturale din Rusia a fost întreruptă astăzi, a anunţat compania energetică publică finlandeză Gasum, după ce ţara nordică a refuzat...

Italia: Mai multe femei tinere, folosite pentru a păcăli bărbați în vârstă. Prejudiciile se ridică la 1 milion de euro

Femeile tinere au fost folosite într-o înșelătorie amoroasă pentru a păcăli bărbați italieni în vârstă. Prejudiciul cauzat ajunge la un milion de euro, spune...
Ultima oră
Pe aceeași temă