29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăSportIohannis i-a tăiat elanul infractorului Dragnea. Președintele României a spus de ce...

Iohannis i-a tăiat elanul infractorului Dragnea. Președintele României a spus de ce președintele PSD nu va fi numit prim-ministru: Nu voi nominaliza o persoană condamnată, urmărită penal sau cu probleme de integritate

UPDATE 14,30: Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a răspuns președintelui Iohannis, care a spus că nu-l va accepta ca prim-ministru. 

„Eu n-am spus că vreau să devin prim-ministru. Eu am spus că vreau ca PSD să câștige alegerile, alături de ALDE, și să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru”, a spus Liviu Dragnea.

––––––––––––––––-

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Palatul Cotroceni, că după alegerile din 11 decembrie 2016 va desemna ca premier o persoană „capabilă să întrunească majoritatea parlamentară”.

Iohannis a subliniat însă că, „indiferent de cine va fi propusă, eu nu voi nominaliza o persoană condamnată penal sau urmărită penal sau cu probleme de integritate”, aceste criterii de integritate fiind ”self-evidente”. Această condiție va reprezenta un criteriu eliminatoriu, a subliniat Iohannis.

Șeful statului a făcut această precizare ca răspuns la întrebarea dacă l-ar putea numi ca premier pe Liviu Dragnea.

După cum se știe, liderul PSD are în acest moment o condamnare cu suspendare în dosarul Referendumul.

Șeful statului a mai spus că el nu se va implica în „jocuri politice”, adică nu va numi ca premier o persoană care nu va fi capabilă să obțină majoritatea parlamentară.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, despre strategia americanilor în țara noastră

Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a declarat la Digi 24 că prezența americană în România trebuie să fie mai robustă, având în...

Rusia a trecut la jaf în stil mare. Un vapor plin a plecat din portul Mariupol

De la furturi de mărunțișuri, acum Rusia a trecut la furt cu navele din Ucraina, ceea ce cu siguranță criza alimentară și cea a...

Celebra Insulă a Paștelui din Chile se va redeschide în curând turiștilor

Pentru prima dată de când a început pandemia COVID-19, Insula Paștelui, din Chile, se va deschide turiștilor. 1 august este data la care destinația insulară va...
Ultima oră
Pe aceeași temă