3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportIoan Oltean(PDL): "În Parlament nu luăm decizii după logică, ci după Regulament!"

Ioan Oltean(PDL): “În Parlament nu luăm decizii după logică, ci după Regulament!”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a susţinut marţi că deciziile în Parlament nu se iau după logică, ci după Regulament, în replică la acuzaţiile opoziţiei care a invocat lipsa de cvorum în cazul Senatului în plenul reunit.

În timpul anunţării rezultatului votului senatorilor şi deputaţilor pentru numirea unor reprezentanţi în funcţiile de Avocat al Poporului, Curtea de Conturi, CSA şi CSSPP, vicepreşedintele Camerei, social-democratul Valeriu Zgonea a luat cuvântul pentru a anunţa faptul că niciun reprezentant al PSD sau PNL nu a semnat procesele verbale ca urmare a exercitării votului, scrie NewsIn.

“Sunt de zece ani în Parlament şi mi se pare că democraţia are limitele ei (…) mi se pare incorect şi imoral, dar şi ilegal, să spuneţi că 65 de senatori înseamnă cvorum la Senat (adică mai mult de jumătate dintre cei 137 de senatori, n.r.). Eu ştiu care va fi argumentul guvernării: nu scrie în Regulament. Acuma, daţi-mi voie să vă prezint logica mea, aceeaşi logică cu a preşedintelui dvs de partid. Noi cerem cvorum la şedinţele reunite ale comisiilor, cerem cvorum la fiecare comisie şi de la Cameră şi de la Senat, iar atunci când cele două camere se reunesc cvorumul înseamnă doar cei de la Camera Deputaţilor să fie în cvorum şi cei de la Senat să fie cât se poate până la 236, sau vice-versa”, a argumentat Zgonea.

Ulterior, la microfonul plenului a intervenit vicepreşedintele Camerei, Ioan Oltean, care a susţinut că în Parlament deciziile nu se iau după logică. “Logica dnului deputat(Zgonea, n.r.) este aproape impecabilă. Din păcate însă, noi aici nu putem să luăm decizii şi hotărâri după logică, ci după Regulament, după ceea ce stă scris în regulamentele de şedinţă ale plenului reunit sau ale plenului celor două camere”, a susţinut Oltean.

Deputatul PDL a menţionat că, în ceea ce priveşte cvorumul, Regulamentul nu face referire la vreo distincţie în ceea ce priveşte necesitatea întrunirii cvorumului atât în ceea ce-i priveşte pe deputaţi, dar şi în cazul senatorilor.

Cele mai citite

Alertă alimentară. Pui cu salmonella, retras de la vânzare

Un lot de carne de pui congelată a fost retras din magazine din cauza contaminării cu Salmonella, anunţă ANSVSA. Un lot de sferturi posterioare de pui congelate  produse de...

Cadoul perfect poate fi o pereche de cercei aurii de la Moreas

Bijuteriile/accesoriile au o semnificație specială în viața oricărei femei, adăugând un plus de valoare și strălucire ținutei. O bijuterie care nu lipsește unei doamne...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă