13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportINTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE ...

INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE REVINE LA DOMNEȘTI – ARGEȘ

Pe 27 și 28 septembrie, comuna Domnești din Argeș devine pentru al patrulea an consecutiv gazda unuia dintre cele mai spectaculoase întreceri automobilistice din România.

Vorbim despre cea de-a VI-a etapă de îndemânare auto din acest an, concursul International Autotest Challenge, organizat de Asociația GT Auto Club Sportiv și Automobil Clubul Român, și susținută de gazda evenimentului, Primăria din Domnești.

Aflându-se la penultima etapă a campionatului, în dorința de a-și consolida poziția în clasamentul anual, piloții vor merge cât mai tare posibil, cu elemente spectaculoase de viteză și derapaje controlate. Etapa este hotărâtoare în stabilirea campionilor IAC pe grupe, clase, open, echipe și a celui mai râvnit loc, Cel mai rapid pilot al anului.

Până în acest moment, pentru titlul de Cel mai rapid pilot al anului, pe prima poziție se află Ovidiu Ponea, cu 40 de puncte, urmat de Alexandru Ionescu, Cristian Drăgan și Mihai Șurubariu, toți trei cu câte 20 de puncte. În Clasamentul Open, lupta se va da între bucureșteanul Alexandru Ionescu, primul clasat până în acest moment, cu 60 de puncte, urmat de Ovidiu Ponea, din Mioveni, cu 54 de puncta și bucureșteanul Cristian Drăgan, cu 52 de puncte.

Nu ezita să te înscrii. Contactează-ne, sigur vom găsi o grupă potrivită pentru tine: competiția se adresează piloților debutanți și avansați, în funcție de cilindree, puterea motorului și vechimea în aceste competiții, incluzând o grupă pentru șoferițe și una pentru tinerii peste opt ani (cu acordul și în prezența părintilor).

Programul Cupei DOMNEȘTI – ARGEȘ:

 

Antrenamente: vineri, 27 septembrie, orele 14:00 – 20:00

Concurs: duminică, 28 septembrie, orele 10:30 – 17:30

 

Grupe și clase

 

1. Grupa Debutanți (D) Clasa D1 – debutanți clasa 1 – cu puterea până la 100 CP

                                 Clasa D2 – debutanți clasa 2 – cu puterea între 100 și 150 CP

 

2. Grupa Avansați (A)  Clasa A1 – avansați clasa 1 – cu cilindreea nominală până la 1400 cmc

                                    Clasa A2 – avansați clasa 2 – cu cilindreea nominală între 1400 și 1600 cmc

                                    Clasa A3 – avansați clasa 3 – cu cilindreea nominală între 1600 și 2000 cmc

                                    Clasa A4 – avansați clasa 4 – cu cilindreea nominală între 2000 și 3000 cmc

                                    Clasa A5 – avansați clasa 5 – cu cilindreea nominală peste 3000 cmc

 

3. Grupa Juniori (J)     Clasa J1 – juniori, cu vârsta între 8 și 14 ani

                                    Clasa J2 – juniori, cu vârsta între 14 și 18 ani

 

4. Grupa Femina (F) F – grupă unică rezervată concurentelor de sex feminin, separat de grupele în care s-au înscris, se va întocmi un clasament al concurentelor de sex feminin.

 

5. Grupa Modificate (M) – automobile modificate structural, indiferent de clasa de cilindree. 

 

Mulțumim Primăriei din Domnești – Argeș care se implică în buna desfășurare a concursului, cu ajutorul Poliției Locale, Jandarmeriei și al Detașamentului de Pompieri. 

 

Partener media: România Liberă, Academia Catavencu, AutoExpert și Flote Auto.

 

Câștigătorii vor fi răsplătiți cu diplome, cupe, premii de la Metabond, Tegee International, Omega Motorsport, vinuri spumante Angelli, iar piloții participanți vor beneficia de service de roți gratuit de la AutoZone – Vianor.

 

Scopul evenimentului este atragerea pasionaților de automobilism, a posesorilor de automobile de serie și de competiție, formarea și dezvoltatea abilităților specifice acestui gen de competiție.

 

Pentru înscrieri și alte informații legate de IAC: www.gtautoclub.ro.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă