6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportINTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE ETAPA a V-a 2019 ...

INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE ETAPA a V-a 2019 CUPA CTP – BOLINTIN DEAL

Etapa a V-a a Concursului de îndemânare auto INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE s-a încheiat în acest weekend, la Bolintin Deal, cu cele mai strânse scoruri din tot sezonul.

 

Piloții, veniți în număr mare din toată țara, și-au disputat cu îndârjire locuri pe podium în condiții de concurs excepționale, puse la dispoziție de gazda evenimentului, CTPark Bucharest West.

Cu toate că participarea locală a fost timdă, concurenții cu vechime s-au adaptat la suprafața extrem de aderentă, care generează un comportament diferit al mașinii la viteze mari și frânări bruște. Rezultatul nu s-a lăsa așteptat: în clasamentul open, primele zece locuri au fost ocupate de concurenți aflați la distanțe mai mici de o secundă!

Ei se numesc: Ovidiu Ponea, Vlad Soare, Teodor Ghiold, Adiel Stan, Mihai Andrei Constatinescu, Mihnea Hiru, Alexandru Ionescu și Dragoș Bîzoi. Ei  s-au adaptat perfect noului traseu, apreciat dealtfel de către toți concurenții pentru schema sa logică, ușor de memorat și aplicat pentru toate categoriile de mașini.

La capitolul spectacol, întreaga etapă a fost urmărită cu sufletul la gură, pentru că rezultatele foarte strânse s-au schimbat până în ultimul moment.

Vlad Soare, din București, a părut de neînvins la ambele grupe la care a participat, A3 și M, cu frumoasa lui mașină Toyota MR2, dar în ultima manșă de concurs, Ovidiu Ponea din Mioveni s-a remontat si a mizat pe varianta „totul sau nimic”, reușind un timp bombă, singurul sub pragul de 00:53, obținând astfel poziția de lider in clasamentul open și cel mai bun timp al zilei.

 

Iată cum arată rezultatele unei etape extrem de disputate:

 

Open:  locul 1: Ovidiu Ponea, cu timpul: 00:52:82

            locul 2: Vlad Soare, cu timpul: 00:53:08

            locul 3: Teodor Ghiold, cu timpul: 00:53:36

 

Câștigătorii pe grupe și clase:

 

A1 – Mihai Mateescu, A2 – Adiel Stan, A3 – Vlad Soare, A4 – Dorin Șerban, A5 – Teodor Ghiold

D1 – Bogdan Anghelea, D2 – Dragoș Bîzoi

J1 – Alexandra Maria Teslovan

M – Ovidiu Ponea

F – Ligia Barbu

 

Echipe: locul 1: ȘURUBU RACING                   

            locul 2: AMI RACING

            locul 3: MXG MOTOR SPORT

 

Gazda evenimentului s-a întrecut pe sine, stabilind un nou standard de ținută pentru concurs, prin asigurarea unui teren generos, în vecinătatea depozitelor sale CTP Bucharest West KM 23, prin calitățile descrise pe larg mai sus, prin participarea la amenajare și balizare, prin paza permanentă și grija pentru participanți, care au avut la dispoziție apă de băut și toalete ecologice.

Noul parteneriat dintre organizatorii GT Auto Club Sportiv și ACR cu CTPark Bucharest West, cel mai mare dezvoltator de parcuri logistice din România, definit prin profesionalism și bună comunicare, a fost făcut, spun managerii companiei, pentru susținerea automobilismului românesc, dar și pentru comunitatea locală.

 

Etapa a VI-a din 2019 va avea loc pe 27-28 septembrie la Domnești – Argeș.

 

Mulțumim partenerului nostru tradițional ACR, gazdei evenimentului, CTPark Bucharest West, partenerilor și sponsorilor: AutoZone – Vianor, Angelli, Metabond, Tegee International și Omega Motorsport.

Parteneri media: România Liberă, Academia Catavencu, AutoExpert și Flote Auto.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă